Memleketi Çarşamba'ya eğitim alanında büyük katkılar sağlayan "Mustafa Kemal Güneşdoğdu kimdir?" ,"hangi fakülteler onun adının verildiği kampüste yer almaktadır?" Hayırsever Çarşambalı Diş Hekiminin hayatı...

mustafa kemal güneşdoğan.jpg

ÇARŞAMBALI HAYIRSEVER MUSTAFA KEMAL GÜNEŞDOĞDU KİMDİR?

1925 yılında, Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğan Mustafa Kemal Güneşdoğdu, ilk, orta, lise eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitimi için İstanbul'a gider. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmuştur. Yıllar sonra memleketi Çarşamba'ya dönen Mustafa Kemal Güneşdoğdu, burada ilk muayenehanesini  açmıştır. Mustafa Kemal Güneşdoğdu hiç evlenmemiştir.

MUSTAFA KEMAL GÜNEŞDOĞDU EĞİTİME KATKI SAĞLADI

Mustafa Kemal Güneşdoğdu, bir sohbette 1939 yılında Çarşamba da hissedilen Erzincan depreminde tüm mal varlığını kaybettiğini söylemiş, memleketinde 60 yıl diş hekimliği yaptığını ve bu süreçte de para biriktirdiğini söyleyen Güneşdoğdu, eğitime olan düşkünlüğünden tüm birikimini eğitime harcamıştır.40 öğrenciye burs vererek okumalarını sağladı. Memleketi Çarşamba'da 75 bin metrekarelik alana İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi binalarını yaptırmış, üniversite kampüsü kurulmasını sağladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından kurulan kampüse Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü ismi verildi.

hayirsever-mustafa-kemal-gunesdogdu-vefat-ett-8136641_x_amp.jpg

MUSTAFA KEMAL GÜNEŞDOĞDU NE ZAMAN ÖLDÜ?

Çarşambalı Hayırsever, 2016 yılında tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.