24 OKULDAN 960 ÖĞRENCİ

Samsun'da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı: Kenyalı gençler birinci Samsun'da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı: Kenyalı gençler birinci

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla düzenlenen okul sporları ilkokul fiziksel etkinlik oyunları ve ortaokul geleneksel çocuk oyunları Çarşamba'da 24 okuldan 960 öğrencinin katılımıyla Çarşamba Yeni Şehir Stadyumu'nda yapılan yarışmalarla tamamlandı. Öğrenciler, Elden ele bayrak, dairesel bayrak koşusu, çift ayak atlama, fasulye torbası atma, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, kaleli yakan top, halat çekme gibi oyunlar oynadı.    

HER YIL DÜZENLENİYOR 

Öğrencilere belge ve madalyalarını Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, İlçe Spor Müdürü Turgay Ekşi, AK Parti İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Katoğlu ve öğretmenler takdim etti. İlçe Spor Müdürü Turgay Ekşi, çok sayıda okulun katılım sağlandığını belirterek, her yıl bu çocuk şenliğini devam ettirmek istediklerini belirterek, "Amacımız her yıl bu geleneksel çocuk şenliğini devam ettirmek, okullarımızı kaynaştırmak ve çocuklarımızı belki de hiç görmedikleri ilçe stadyumunu görmüş oluyorlar" dedi.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.