Çarşamba Şeker Fabrikası'na ait lojmanların TOKİ'ye devredilmesi ve makinelerin başka şehirlere gönderilmesi iddiası üzerine tesis önünde bir araya gelen Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ertan Sağlam, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Sinan Türe, Çarşamba Çiftçi Derneği üyeleri ve vatandaşlar yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

"KAYNAK BULUNAMIYOR"

Çarşamba Şeker Fabrikası önünde gerçekleşen basın açıklamasında Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ertan Sağlam, Çarşamba Şeker Fabrikasının yıllardır faaliyet göstermediğini hatırlatarak, "12 yıldır kapalı olan fabrikamızı bir türlü açtıramıyoruz. Bizim herhangi bir kötü niyetimiz yok. Tek amacımız buradaki istihdamın artması ve Çarşamba ekonomisine katkı sağlanmasıdır. Biz yakın bir zamanda Ankara'ya gittik. Aldığımız bilgiler doğrultusunda 140 milyon liraya ihtiyaç duyulduğunu söylediler. Trilyonlar ayrılıp stadyum yapılan bir ülkede, şeker fabrikasını açacak kadar para bulunmadığını söylüyorlar" açıklamasında bulundu.

"YARIM KALAN İŞİ BİTİRELİM"

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sinan Türe, fabrika önünde gerçekleşen basın açıklamasında " Son günlerde gündeme gelen şeker fabrikası hakkında bir takım iddialar var. Belgeli şekilde bu iddialara cevap bekliyorum. Birincisi, şeker fabrikasının lojmanlarının olmaması bu fabrikanın çalışmasına engel değil diyorlar fakat 15 tane şeker fabrikasının hangisinin lojmanı yok. Lojmansız şeker fabrikası olmaz. ikincisi, 5 tane mühendis arkadaşlarımızın Çarşamba Şeker Fabrikası'nda işletme için işe başladığını iddia ediyorlar. Eğer işe başlandıysa bugün ayın 14'ü ve maaş bordroları neden Çarşamba yerine Ankara'dan çıktı? Makinelerin bakıma gittiği konusu var. Çalışan bir fabrikada diğer fabrikaya kesinlikle bir makine gitmez. Bu makine 2 yıl önce Çarşamba Şeker Fabrikası'na yeni olarak geldi. Yerine dahi monte edilmeden Eskişehir'e tamire gitti. Sıfır makinenin tamire gitmesini anlamakta güçlü çekiyorum. Bunların haricinde şeker fabrikasını çalıştırmada samimilerse yarım kalan revizyon işini bitirelim" dedi. 

"İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ"

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın tekrar hizmete geçmesi amacıyla bir araya gelinen toplantıda Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ise şunları söyledi: "Bu yatırımın çürümesini içimize sindiremiyoruz. Bu şeker fabrikasını bir an önce açmadığınız için çiftçi şeker pancarını Kastamonu'ya götürmek zorunda kaldı. 105 milyar borcu olan çiftçiye 35 milyar lira faiz uyguladığınız yetmedi, 15 milyar lira avukat parası çıkarttınız. 'Çiftçi ekmiyor' diyorsunuz fakat bu çiftçi pandemi döneminde gecesini gündüzüne katarak bu kadar girdi fiyatları pahalı olmasına rağmen ekim yaptı" açıklamalarında bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.