"ÇİFTÇİLER SULAMA YAPIYOR"

Çarşamba Muhtarlar Derneği, üreticilerin tarım arazilerini sulamak için aldıkları elektrik saatlerini önceden birkaç tarlasında kullanabiliyorken artık buna izin verilmemesine ve YEDAŞ tarafından kaçak elektrik kullanımına yönelik ceza kesilmesine tepki göstererek, yetkililere çağrıda bulundu. 

"ACİL PARA YATIRMAMIZ İSTENDİ"

Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, yaptığı basın açıklamasında, Çarşamba Ovası'nda çiftçilerin tarımı daha iyi gerçekleştirebilmek için sulama yaptıklarını söyledi. Daha önce bir abonelikle iki üç farklı yerde elektrik kullanabildiklerini belirten Özkan, "YEDAŞ, aldığı kararla sabit abone sistemine geçti. 4-5 ay önce ilgili kuruma fotoğraflandırmamızı ve diğer istenilenleri yaparak bildirdik. Bize bu işlemleri yerine getiren üreticilere işlem yapılmayacağı söylenmesine rağmen, hiçbir ayrım yapılmadan cumartesi günü ilgili şirketin avukatlığını yapan özel bir hukuk bürosu tarafından çiftçilerimiz ve muhtarlarımız aranarak acil şekilde para yatırmamız istendi" dedi.

BU CEZALARI KABUL ETMİYORUZ

Çiftçilere kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle yazılan 6 bin liranın avukatlık ücretleriyle 12-13 bin lirayı bulduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Pazartesi günü kurum dilekçe almadı ancak baskılarımız neticesinde almaya başladı. Bu sefer dilekçelerle ilgili bir işlem olmayacağını söylediler. Biz, 'Acaba ilgili kurum bize ne zaman icra gönderecek?' diye mi yaşayacağız. Biz yanlış bir şey yapmadık, prosedürleri yerine getirdik. Bu cezaları kabul etmiyoruz. İcra işlemlerini durdurduklarını dile getiriyorlar ancak biz icra işlemlerinin durdurulmasını değil, iptal edilmesini istiyoruz." Açıklamaya mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.