"NE ORTA NE DE ALT GRUBUN SOFRASINA ET GİREBİLİR"

Yem fiyatlarına zam yapılmamışken ete yüzde 30 zam yapılmasına tepki gösteren Çarşamba Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş, “Geçtiğimiz hafta devlet yetkililerinin, sivil toplum örgütlerinin, halkımızın kısacası Türkiye’nin gözü kulağı deprem bölgesindeyken ete sessiz sedasız yüzde 30 zam geldi. Kasaplarda kemiksiz et 210-230 lira arasında satılmaya başlandı. İki ay öncesinde de ete yüzde 30 zam gelmişken yem fiyatlarına, buğdaya, arpaya, mazota zam gelmemişken ve dolarda yükseliş olmamışken ete yüzde 30 zam gelmesine anlam veremiyoruz. Bir ay sonrasının Ramazan ayı olduğunu düşünürsek bu fırsatçılar ete yine ara zam yapıp kemiksiz etin kasaplarda 250-270 lira bandında satılmasına sebep olacaklardır. Bu şartları göz önünde bulundurursak ne lokantacı et satın alıp yemek veya döner olarak satabilir, ne lokanta müşterisi bu fiyatla etli yemek veya döner yiyebilir, ne de orta ve alt grubun sofrasına et girebilir!” şeklinde konuştu.

KINADI

Türkiye’nin deprem felaketi ile uğraştığı günlerde ete zam yapılmasını kınadığını belirten Gümüş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye bugün Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde hissedilen deprem felaketi ile uğraşırken sessiz sedasız ete yüzde 30 zam yapan et baronlarını esefle kınıyor, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve yetkili birimleri göreve davet ediyorum. Bu kadar önemli bir gıda ürününü et baronlarının insafına bırakılmamalıdır.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.