SAMSUN (AA) - Samsun'un Çarşamba ilçesinin simgelerinden "yumurta topuk sivri burun ayakkabı", minyatür olarak yapılmaya başlandı.

Derisi, köselesi ve yapılışı bakımından ayrı bir tarzı olan Çarşamba ayakkabısı, artık minyatür olarak üretiliyor. Hiç dikiş kullanılmadan yapılan derisi ile özel olarak üretilen Çarşamba ayakkabısının minyatürü de aynı özellikleri taşıyor.

Özel olarak üretilen minyatür ayakkabıların yapılışı için özel küçük kalıplar kullanıyor. Büyük boyuttaki Çarşamba ayakkabısından hiç farkı olmayan ayakkabının üretimi, büyüğüne göre daha zor. 

Minyatür Çarşamba ayakkabılarını daha önce de yaptıklarını belirten ayakkabı üreticisi Mithat Özcan, kalıpları olmadığı için sadece özel siparişle ilçeye gelen ziyaretçilere hediye edilmek üzere ürettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine ilçenin simgesi olan ayakkabının minyatürünün seri üretimine geçtiklerini dile getiren Özcan, şöyle konuştu:

"Minyatür ayakkabıların büyüğünden hiçbir farkı yok. Üretim bakımından aynı aşamalardan geçiyor. Hatta minyatür ayakkabılar, küçük olduğu için daha titiz bir işçilikle daha zor koşullarda üretiliyor. İlçemizin geleneksel mirasını tanıtmak ve sürdürmek istiyoruz. Ben 30 yılı aşkın süredir bu meslekle uğraşıyorum. Çarşamba ayakkabılarına Türkiye'nin dört bir tarafından talep geliyor. Hatta yurtdışına da gönderiyoruz."