Canik Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçede örnek çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Önceki yıllarda ilçede ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru desteği sağlayan Canik Belediyesi, bu yılda YKS başvuru desteğini sürdürüyor. Canik Belediyesi, ilçede ikamet eden ve 2023 YKS’ye başvuruda bulunacak olan ihtiyaç sahibi öğrencilerin başvuru ücretlerini karşılayacak. Öğrencilere yönelik desteklerin süreğini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Gençliğe yapılan yatırım geleceğimizin inşasıdır” dedi. 

SINAV ÜCRETLERİ KARŞILANIYOR

Canik Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik desteklerine devam ediyor. Önceki yıllarda ilçede YKS’ye başvuruda bulanan ihtiyaç sahibi öğrencilerin sınav ücretlerini karşılayan Canik Belediyesi bu yıl da başvuru desteğini sürdürüyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede ikamet eden ve 2023 yılı YKS’ye başvuruda bulunacak olan ihtiyaç sahibi öğrencilerin sınav ücretlerinin Canik Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi. Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada destekten faydalanmak isteyen öğrencilerin 21 Mart 2023 tarihine kadar Canik Belediyesi Kadın-Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerektiği belirtildi. 

"GENÇLİĞE YAPILAN YATIRIM GELECEĞİMİZİN İNŞASIDIR"

“Öğrencilerimizin nitelikli bir şekilde eğitim almaları için büyük bir özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, öğrencilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, “ Bizler biliyoruz ki geleceğe yön verecek olan bugünden kendini geliştiren, yetiştiren genç nesillerimizdir. Onların nitelikli eğitim alması için gerekli ortamı sağlamak,  imkânları hazır hale getirmek, donanımlı bireyler olarak geleceğimize kazandırmak büyük bir önem arz etmektedir. Gençliğe yapılan yatırım geleceğimizin inşasıdır. Hedeflerini ve ideallerini gerçekleştirmek adına büyük bir adım atarak yükseköğrenim hayatına başlayacak olan ilçemizde ikamet eden, maddi imkânları kısıtlı öğrencilerimizin YKS başvuru ücretlerini karşılıyoruz” dedi. 

CANİK'TE EĞİTİME TAM DESTEK 

İlçede gençlerin eğitimine yönelik desteklerin devam ettiğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Gençlerimizin nitelikli ve kaliteli bir şekilde eğitim almaları adına ilçemizde birçok seçkin projeyi hayata geçirdik.  Sınavlara hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurs ve eğitimler düzendik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Sınavlarda derece alan öğrencilerimize çeşitli ödüller verdik.  Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda öğrencilerimize sınav ücretleri konusunda destek oluyoruz. Gençlerimize her zaman dediğimiz gibi destek bizden başarı sizden. Bizler gençlerimize güveniyoruz. Tüm öğrencilerimize girecekleri üniversite sınavlarında başarılar diliyorum” şeklinde ifade etti. 

SON BAŞVURU 21 MART

Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Canik’te ikamet eden ve 2023 yılı YKS başvuru desteği almak isteyen öğrencilerin, 21 Mart 2023 tarihine kadar Canik Belediyesi Kadın-Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerektiği kaydedildi. Öğrencilerin, 2023 yılı YKS başvuru desteği hakkında detaylı bilgiyi belediyenin 444 55 90 numaralı çağrı merkezi üzerinden, 459 veya 460 dâhili hatlarından alabileceği bildirildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.