Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği Berat Kandili Özel Programı’nda binlerce vatandaş af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı Berat Kandili’nde bir araya geldi.  Canik Meşe Camii’nde düzenlenen programda Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleşti. Depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlar için dua edilen programda Mevlid-i Şerif ve ilahiler seslendirildi. 

KURAN-I KERİM TİLAVETİ GERÇEKLEŞTİ

Canik Belediyesi tarafından Canik Meşe Camii’nde düzenlenen programda vatandaşlar mukaddes Berat Kandili’ni birlikte karşıladı. Canik 15 Temmuz Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri akşam namazının ardından başlayan programda Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. Programda öğrenciler tarafından seslendirilen Mevlid-i Şerif ve ilahilere eşlik eden vatandaşlar Berat Kandili’ni dualarla idrak etti. Yatsı namazına kadar devam eden programda depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar, depremzedeler ve deprem bölgesinde çalışmalara devam eden ekipler için dua edildi. Canik Belediyesi programın ardından vatandaşlara lokma ikramında bulundu. 

BERAT KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ 

Vatandaşların Berat Kandili’ni tebrik eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna açıldığı Ramazan’ı Şerif’in müjdecisi Berat Kandili’ni hemşehrilerimizle birlikte karşıladık. Bu mukaddes geceyi dualarla idrak ettik.  Ellerimizi hep birlikte semaya kaldırdığımız bu mübarek gecede yaşadığımız afette yaşamını yitiren vatandaşlarımız, depremzede kardeşlerimiz ve deprem bölgesinde çalışmalara devam eden ekiplerimiz için dualar ettik. Rabbim bizleri her türlü afetten muhafaza eylesin. Bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Berat gecemizin bizlere hayırlar getirmesini, aramızdaki gönül bağlarını güçlendirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Hemşehrimlerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.