Canik Belediyesi tarafından Dünya Yetimler Günü’nde düzenlenen iftar programında yetim ve öksüz çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan İbrahim Sandıkçı, çocuklar ve aileleri ile sohbet ederek taleplerini dinledi. Çocuklar, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Hacivat ile Karagöz gösterisi, interaktif oyunlar, eğitici ve eğlenceli aktivitelerle iftar saatini beklerken doyasıya eğlendi. İftar öncesinde çocuklarla birlikte oyunlar oynayan Başkan İbrahim Sandıkçı, onlarla birlikte düzenlenen etkinliklere katıldı. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bizler çocuklarımızın, daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri adına başta eğitim olmak üzere onlar için her alanda büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler biliyoruz ki, bu dünyada en güzel duygu çocuklarımızın yüreğine dokunup yüzünde bir tebessüm olabilmektir” dedi. 

“Üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki yetim ve öksüz çocukların her türlü ihtiyaçlarının takip edilerek karşılandığını ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Mübarek Ramazan ayının bereketini paylaşıyoruz. Dünya Yetimler Günü’nde ilçemizdeki yetim ve öksüz çocuklarımızla birlikte iftar programında bir araya geldik. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bizler yetiştirildiğimiz kültür, aldığımız eğitim itibariyle her daim kardeşlerimizi takip ediyor, kendilerini asla yalnız bırakmıyoruz. Onların her türlü ihtiyacını karşılamak, yardımcı olmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Bizler çocuklarımızın, daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri adına başta eğitim olmak üzere onlar için her alanda büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler biliyoruz ki, bu dünyada en güzel duygu çocuklarımızın yüreğine dokunup yüzünde bir tebessüm olabilmektir” ifadelerini kullandı. 

Çocuklar Doyasıya Eğlendi

İlçedeki yetim ve öksüz çocuklar için İftar programı öncesinde etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde kurulan atölyelerde kültürel ve sanatsal etkinlikler, interaktif oyunlar, eğitici ve eğlenceli aktivitelerle doyasıya eğlendi. Çocuklar için düzenlenen Hacivat ile Karagöz gösterisi ise renkli görüntülere sahne oldu. İftar programının ardından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 

Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Eşi Nilüfer Halal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun MÜSİAD Başkanı Hasan Tahsin Şengül, Samsun İHH Başkanı Mustafa Yeşil, Samsun UDEF Başkanı Hakan Karaduman, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yetim, öksüz çocuklar ve aileleri katıldı.

YAREN YALNIZ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.