Canik Belediye Meclisi, 2023 yılı Mart ayı dönemi 1. birleşim 1.oturum toplantısı Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın başkanlığında gerçekleşti. Canik Belediye Meclis Üyeleri toplantının açılışında Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkisini gösteren depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu. Başkan İbrahim Sandıkçı’nın Canik Belediyesi’nin afet bölgesinde gerçekleştirdiği ve devam eden çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdiği, gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okundu. 

DUALAR EDİLDİ

Canik Belediye Meclisi, Mart ayı 1.bireşim 1. oturum toplantısında gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah ülkemize bir daha böyle afetler yaşatmasın” diyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ardından belediye meclis üyelerini depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Gerçekleşen saygı duruşunun ardından depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar ve depremzedeler için dualar edildi. 

CANİK BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ CANLARA UMUT OLDU

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Canik Belediyesi’nin deprem bölgesinde ve ilçeye yerleşen depremzedelere yönelik devam eden çalışmalar hakkında belediye meclis üyelerine bilgi veren Başkan İbrahim Sandıkçı, “Ülkemizi derinden üzen depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak adına seferber olduk. CAK Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerimizi ve mobil mutfağımız Gönül Sofrası’nı ve gerekli ekipmanları hemen bölgeye sevk ettik. Yardım tırlarımızı koordineli bir şekilde bölgeye gönderdik. CAK Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekibimiz gerçekleştirdiği koordineli çalışmalar neticesinde nice canlarımıza umut oldu. Mobil Mutfağımız Gönül Sofrası ile depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunduk. Ekiplerimiz deprem bölgesinde cansiperane bir şekilde çalıştılar. Gece gündüz demeden çaba sarf ettiler.  Fedakârca, gönülden ve özverili bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu 

DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

İlçeye gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ve onlar için market kurulduğunu ve ifade eden Başkan Sandıkçı, “Deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzede kardeşlerimiz için Canik Belediyesi Destek Marketi oluşturduk. Gıda, giyim, bebek ürünleri, temizlik ve hijyen ürünleri başta olmak üzere temel ürünlerin hepsinin yer aldığı Destek Marketimizden depremzede kardeşlerimiz tüm ihtiyaçlarını belediye personelimiz eşliğinde alabiliyor. Depremden etkilenerek ilçemize yerleşen depremzede kardeşlerimizin ihtiyaç takibini personellerimizle birlikte düzeli olarak gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

CANİK VE ELBİSTAN KARDEŞ ŞEHİR

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın belediye meclis üyelerine gerçekleştirdiği bilgilendirmelerin ardından gündem maddeleri görüşmelerine geçildi. Toplantıda gündem maddeleri arasında yer Kahramanmaraş Elbistan İlçe Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması oy birliği ile kabul edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.