Sakın mutfağınıza sokmayın! İşte Canan Karatay'ın asla ağzına sürmediği o besin... 

Ezber bozan açıklamalarıyla her yaş grubunun yakından takip ettiği Canan Karatay bu sefer üstüne basa basa uyardı. 

Sakın bu besini mutfağınıza sokmayın!

Her öğünde mutlaka yiyoruz ancak zararı oldukça fazla. Hem vücudu zehirliyor hem de beynin fonksiyonlarını yerine getirmesine engel oluyor.

Ülkemizde ekmek tüketimi oldukça fazla. Her öğünde mutlaka tükettiğimiz beyaz ekmek adeta yavaş yavaş öldürüyor. Canan Karatay, üstüne basa basa uyardı 20 hastalığa neden oluyor. Uzak durun!

Beyaz ekmeğin 20 hastalığa neden olduğunu ve beynin düşünme yeteneğini engellediğini söyleyen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar; ALS, dikkat dağınıklığı, otizm, diyabet, osteopeni, beyin bulanıklığı,kanser, sık sık hastalanma, süt ürünlerinde entolarans, büyüme geriliği, depresyon, mide bağırsak gazı, kısırlık, migren, sık sık düşük yapma, Alzheimer, sık acıkma, Parkinson, burun tıkanıklığıdır" dedi.

Modern buğdayın oldukça zararlı olduğunu belirten Canan Karatay, "Modern buğdaydan ve kuru mayayla yapılan ekmek zararlıdır.

Modern buğday cüce buğdaydır, hibrittir. Hibrit olduğu için içinde gluten çok fazladır. İşte o gluten her türlü hastalığın sebebidir.”

Glutenin mikrobiyom dengeyi alt üst ettiğini belirten Prof. Dr. Karatay, "Çünkü gluten vücuda girdiği zaman bağırsaklardaki dost bakterileri öldürüyor. 

Mikrobiyom dediğimiz dengeyi alt üst ediyor, ondan sonra hastalıklar başlıyor, o yüzden ekmek yemeyin diyoruz.

Çünkü Türkiye'de çok fazla ekmek ve unlu mamüller tüketiliyor" dedi. Beyaz ekmek, beyaz undan yapılan bir ekmek çeşididir. Bu undan yapılan ekmeklerin çok tüketilmesi, bazı sağlık sorunlarına neden olabilir.

Beyaz ekmek, diğer tam buğday veya kepekli ekmeklere kıyasla daha düşük besin değeri sunar ve aşırı tüketimi pek önerilmez.

Beyaz ekmek, rafine edilmiş bir tahıl ürünüdür ve bu nedenle lif, vitamin ve mineral açısından zayıf bir besin kaynağıdır. Beyaz ekmek, kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten basit karbonhidratlar içerir. Ayrıca, beyaz ekmekte çok az miktarda protein bulunur ve bu da vücutta uzun süre tokluk hissi yaratmaz.

Beyaz ekmek, ayrıca obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı riskini artıran yüksek glisemik indekse sahiptir. İnsülin direnci gibi sağlık sorunlarıyla da bağlantılıdır. Beyaz ekmek, aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir.

Beyaz ekmek, aynı zamanda glutensiz bir diyet izleyenler için de uygun değildir. Çoğu beyaz ekmek, gluten içeren buğday unundan yapılmıştır ve gluten intoleransı olan kişiler için sağlık sorunlarına neden olabilir.

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.