Afyonkarahisar’ın Dinar İlçe Belediyesi tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri Kapsamında ozanların katılımı ile “zafer şöleni” düzenlendi.
Dinar Belediyesi ile Dinar Türk Ocakları ve Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneği’nin müşterek düzenlediği Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlamaları kapsamında, düzenlenen etkinlikle Dinarlı Kul Mercan, Yağız Ozan, Öksüz Ozan, Aşık Ayten Gülçınar, Ozan Nihat’tın divanlama, kocaklama, güzelleme ve atışmaları ile heyecanlı geçen programda, zaman zaman Çanakkale ile ilgili ağıt ve anlatımlar dinlemecileri duygulandırdı. Program sunucusu ve Dinar Yazarlar- Şairler Kültür Derneği Başkanı Raif Öztürk’ün ozanlara verdiği atışma ayakları ile aşıklar, yaptıkları atışmalarla büyük beğeni kazandı ve ilgi gördü. Gecede Dinarlı şairlerden Rıfat Yiğit ve Dinarlı halk şairi Süleyman Uysal “Çanakkale” konulu şiirler okudu.
Yapılan geceye Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.