Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından "Çalışma hayatında karşılaşılan sorunlar ve çözümleri" konulu bir eğitim programı düzenlendi.

Antalya Kemer Grand Haber Hotel’de unda düzenlenen Türkiye Sağlık İşçileri sendikası tarafından "Çalışma hayatında karşılaşılan sorunlar ve çözümleri" konulu bir eğitim programı düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Başkan Vekili Hakan Toy, "Bizler sendika yönetimi olarak karar aldık. Allah nasip ederse Türkiye genelinde bütün bölgelerimizi davet edip bu eğitimi vereceğiz. Sağlık işçisi demek güven demektir, sağlık işçisi demek çalışkanlık demektir, sağlık işçisi demek emek ve bilginin bir arada kullanılması demektir, sağlık işçisi demek gerektiğinde yüreğin ortaya konulması demektir. O yüzden hamdolsun sendikamız ve tüm üyelerimiz bunu başarmıştır. Muvaffakiyet mutlak devam edecektir" ifadelerinde bulundu.

Günün ve programın amaçlarından bahseden sendika Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı ise 21. yüzyılda modern ve çağdaş Türkiye’de sağlık işçilerinin de kendilerini geliştirmeleri, yeni teknoloji ve oluşa bilecek sosyal konjonktüre her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük bir kıymet verildiğini söyledi. Atıcı, "Bizler sendika olarak işçilerimizin hak ve hukukunu korumanın yanında çalışma hayatında karşılaşabilecek sorunlar ve bu konuda çözümler hakkında işçimize eğitim vermeliyiz. Çağdaş Türkiye’nin özellikle insan hayatının söz konusu olduğu alanlarda bilinçli ve bilgili işçilerimizin olması memleketimizin kazanımı açısından çok önemli ve elzemdir’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Başbuğ sırasıyla, ’’Toplu iş sözleşmesi, Toplu İş uyuşmazlığı, alt işveren ilişkisi, iş hukuku, iş sözleşmesinin sona ermesi, işin düzenlenmesi, yetki ve sorunları’’ başlıkları altında katılımcılara doyurucu bilgiler verdi. Karşılıklı soru cevap bölümlerinin bolca ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen program katılımcıların büyük beğenisini aldı.

Program boyunca üye işçilerini yalnız bırakmayan Genel Başkan Hasan Öztürk değerlendirmelerde bulundu. Başkan Öztürk sendikanın ilk kuruluş yılından bu güne kadar hemen hemen her alanda hizmet ettiğinin altını çizerek çeşitli anılarını da paylaştı. Hoş ve samimi ortamda gerçekleştirilen program eğitime katılanlara teşekkür ve sertifika verilerek son buldu. Programa Sendika Genel Başkanı Hasan Öztürk, Başkan vekili Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcısı ve Mali Sekreter Doğan Alıç, Sendika Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı, şube başkanları ve çok sayıda sağlık işçisi katıldı.