Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır,  bayram günlerinin önemli olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bayram günlerinde yapılan ibadetleri dualar ve tövbeler Cenab-ı Allah katında da geri dönüyor" dedi. 

YARDIMA KOŞALIM

Kanal S TV ekranlarında Sefa Aşar'ın sunumu ile 'Uyan Samsun' programına konuk olan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, bayram günlerinde maddi ve manevi şekilde yardımlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, "Ramazan ve Kurban Bayramı eskiden peygamber efendimizden önce oyun ve eğlence olarak, zaman geçirilen dilimlermiş. Peygamber efendimizde bayram olarak verdi. Bayramlar sevinç, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, dayanışma ve muhabbet günleridir. Bayramı en iyi şekilde değerlendirebilmemiz için fakirleri, yoksulları ve miskinleri hem kurbanlarımızla hem de sadaka vererek yani maddi ve manevi yardımlarına koşarak, en güzel şekilde bayram sevincini yaşamalarına imkan vermeliyiz" dedi. 

ALLAH KATINDA DÖNÜYOR

"Bayram günlerinde yapılan sevaplar da infaklar da normal günlere göre ziyadesiyle amel defterine yazılıyor" diyen İl Müftüsü Çakır "Bayram günlerinde yapılan ibadetleri dualar ve tövbeler Cenab-ı Allah katında da geri dönüyor. Bugün ve geceleri de ibadetle geçirelim. Güzellik ve İyilikte yarışacağız. Günah, kötülük ve zulüm de uzak durduğumuz gibi engellemek için de gayret göstereceğiz. Müslüman güvenilen kimse demektir. Müslüman her şeyiyle güven veren kimse demektir. Bu bağlamda bayramlarımızı en güzel şekilde yaşamaya gayret göstereceğiz. Bayramlarda büyüklerimizi, kardeşlerimizi ve komşularımızı ziyaret etmeliyiz" diye konuştu.   

5 BAYRAM DAHA VAR

Kurban ve Ramazan Bayramı dışında Hz. Muhammet'in 5 bayram daha müjdelediğini belirten Çakır, "Kişinin bu dünyadan bu dünyadan Kelime-i Şehadet ederek, ahirete intikal etmesidir. Allah-u Teala'nın rızasını kazanması, cennete gitmesi, cemalullah ile müşerref olması ve sırat-ı müstakimden kolaylıkla  geçip Allah ile kavuşmasıdır. Bu dünyada yaradılış gayemiz budur. Bu süreçte de altın fırsatlar bayram günleridir" ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.