Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan şoförler, ‘Kardeş Okulu Projesi’ kapsamında Silifke’nin Yeşilovacık Ortaokulu öğrencileri için 870 kitap topladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Toplu Taşıma Müdürlüğü şoförleri, Mersin Üniversitesi ile Silifke Uygulamalı ve Teknik İşletmecilik Yüksekokulu öğrencilerinin başlattığı ‘Kardeş Okulu Projesi’ne destek çağrısına sessiz kalmadı. ‘Kardeş Okulu Projesi’ kapsamında kitap desteği için Toplu Taşıma Müdürlüğü’ne yapılan başvurunun ardından, şoförler harekete geçerek, Silifke ilçesinin Yeşilovacık Mahallesi’nde bulunan Yeşilovacık Ortaokulu’na götürülmek üzere 870 adet hikaye kitabı ve roman topladılar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Özgür Sanal, toplanan kitapları, Yeşilovacık Ortaokulu’na götürülmek üzere projeyi hayata geçiren öğrencilere, teslim etti. Gençlerin eğitimine önem verdiklerini vurgulayan Başkanvekili Sanal, projeyi başlatan gençleri ve kitapları temin eden belediye personelini tebrik etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli ve projeyi başlatan öğrenciler de çocuklara küçük yaşta okuma alışkanlığının kazandırılmasında kendilerinin de payının olmasının gururunu yaşadılar.