Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Azerbaycan’da düzenlenen eğitim fuarına katılan Bartın Üniversitesi büyük ilgi gördü.
Bartın Üniversitesi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “KÜNİB Tanıtım Günleri” fuarına katıldı. Yurtiçi ve yurtdışından 35 üniversitenin yer aldığı etkinlikte Türkiye’deki üniversiteler Azerbaycanlı öğrencilerle buluştu. Bartın Üniversitesinin standını ziyaret edenlerin arasında Azerbaycan’daki üniversitelerin rektörleri de yer aldı. Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsaxanlı, Bartın Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen birçok alanda öğretim verdiğini belirterek, öğrenci değişimi ile Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini pekiştireceklerini söyledi.
Rektör İsaxanlı, gerçekleştirilen fuarın önemine de vurgu yaparak, “Türkiye ile Azerbaycan arasında olan herhangi bir eğitim etkinliği çok önemlidir. Bizim birbirimize yakınlığımız belli. Ancak, eğitim ve bilim alanındaki işbirliği siyasetten ve ekonomiden daha önemli. Devletlerimizi ileriye taşıyacak üniversitelerdir. Bu nedenle bu fuarı düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
"SEÇKİN ÜNİVERSİTELER ARASINDA"
KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise, Bartın Üniversitesinin fuardaki faaliyetlerinden övgüyle bahsederek, “Bir üniversitenin büyüklüğü yaşıyla ve bulunduğu şehirlerle ilgili değildir. Türkiye artık tematik üniversiteler çağına geçmiştir. Bartın Üniversitesi mesela Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden birisi olmaya başlamıştır. Bunu YÖK ve diğer başka kurumlarda tasdik etmişlerdir. Bartın Üniversitesinin Bakü’deki faaliyetleri ve buradaki üniversitelerle etkileşimi de bu noktada çok önemlidir. Bu duyarlılığı paylaştığı için Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a teşekkür ederim” diye konuştu.
FUARA DAMGASINI VURDU
Bartın Üniversitesinin standının yoğun ilgi gördüğü tanıtım günlerinde öğrenciler, üniversitenin eğitim olanaklarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Bartın Üniversitesinden ilk defa haberdar olan birçok öğrenci, üniversitede yer alan bölümlerin kendilerine hitap ettiğini ifade etti. Standa gelen öğrencilerden İsmayil Memmedov, Türkiye’deki üniversiteleri yakından takip ettiğini belirterek, fuarla birlikte Bartın Üniversitesine gelmek istediğini aktardı.
"ARKADAŞLARIMA DA TAVSİYE EDECEĞİM"
Bartın Üniversitesindeki istediği bölümlerin yer aldığını söyleyen Afşin Memodov ise, “Fuarda Bartın Üniversitesi ile ilgili güzel bilgiler aldım. Aklımda olan üniversitelerden biri oldu. Önümüzdeki yıllarda buraya gelmek için çaba sarf edeceğim ve arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim” dedi.
Katılımcı öğrencilerden Elovset İmamverdiyev de, KÜNİB tarafından düzenlenen fuarın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydederek, “KÜNİB vasıtasıyla biraraya geldik ve buradaki üniversiteler hakkında bilgi aldık. Bartın Üniversitesini ise burada tanıdık. Bence fuardaki beğendiğim üniversitelerden biri. Bu üniversiteyi kendi seçtiğim üniversiteler arasına aldım. Belki de önümüzdeki yıl Bartın’a gelip, okuyacağım” şeklinde konuştu.
Gençlerin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sunmayı hedefleyen ve iki gün süren KÜNİB eğitim fuarına, Bartın Üniversitesini temsilen Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden Uzm. Mehmet Ceylan ve personel Daire Başkanlığı’ndan Turgay Delialioğlu katıldı.