Buro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanlarına havacılık tazminatı ödenirken, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarına ödeme yapılmadığını ifade etti.
Yazgan, ”Uçakların kalkışını sağlayan rasat, meteoroloji çalışanları olarak iş üretmemeyi düşünüyoruz. Yaptığımız eylemler uyarı eylemi. Eğer 4 Aralık Çarşamba günü yapacağımız eylem dikkate alınmazsa Büro Memur-Sen olarak uçakları kaldırmama eylemi gerçekleştireceğiz.’’ dedi.
Eylemlerinin devam edeceğini vurgulayan Yazgan, Meteoroloji çalışanlarının EUROCONTROL’den (Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı) gelen hakların alınması için mücadele verdiklerini ifade etti. Yazgan, "Biliyorsunuz havaalanlarında uçakların kalkış ve inişleri için birçok kamu görevlisi hizmet veriyor. Buralarda meteoroloji çalışanlarımız da hizmet veriyor, rasat üretiyor. İtfaiye çalışanları, DHMİ çalışanları EUROCONTROL’den gelen ve bütçeye yük olmayan bu paradan pay alırken, sadece havaalanlarında meteorolojide çalışan arkadaşlarımız buradan pay alamıyor. Bunu protesto etmek için amacıyla 4 Aralık Çarşamba günü basın açıklaması gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
Muhabir: Samsun Gazetesi