SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'taki ilk maçında Amed Sportif'e 3-1 yenilen Bucaspor'un teknik direktör Levent Eriş, Diyarbakır'da kabus dolu anlar yaşadıklarını, maça çatışmaların arasında çıktıklarını söyledi.
Maçın oynandığı DİSKİ Tesisleri'nin 500 metre ilerisinde polislerin şehit olduğunu belirten Levent Eriş, "Gece otelde kapıların arkasına koltukları koyarak uyuduk. Havalimanından otele belediye otobüsü içinde, zırhlı araçların konvoyu ile geldik. Stada da aynı şekilde gittik. Bucasporlu olduğumuz anlaşılmasın diye kamufle olduk" dedi.
Maçtan önce ve müsabaka oynanırken futbolcularının gözündeki endişeyi görebildiğini vurgulayan Levent Eriş, "Eğer yenseydik o stattan çıkamazdık. Böylesi daha hayırlı oldu" diye konuştu.
"3 PUAN SİLİNME MESELESİNİ MAÇTAN ÖNCE ÖĞRENDİK"
Maçtan bir gün önce kulübün 3 puanının silindiğini öğrendiklerini belirten Levent Eriş, şöyle devam etti:
"Bucaspor'un neler yaşadığını, içimizde nasıl fırtınalar koptuğunu kimse anlayamaz. Bizler bu kulübü düzlüğe çıkarmak için gecemizi gündüzümüze katarken geçmişte yaptıkları sorumsuzlukların bedelini bizlere ödetenler mışıl mışıl uyuyorlar. Nasıl direneceğiz, nasıl Bucaspor'u geliştireceğiz bilemiyorum."
EKSİ 6 PUAN TEHLİKESİ
Futbol Federasyonu Ulusal Kulüp Lisans Kurulu'nun mali kriterleri yenine getirip lisans alamadığı için 3 puan silme cezası kestiği Bucaspor, yeni bir cezayla daha karşı karşıya bulunuyor. Federasyon, sarı lacivertlilere Buca Arena Stadı'ndaki eksiklikleri gidermek için 1 aylık ek süre verdi. Kulüp, eksikleri tamamlamadığı takdirde 3 puan daha ceza alacak.
Statla ilgili sorun yaşayan diğer İzmir kulüpleri Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu, lisans alırken Federasyon'a İzmir Valiliği'nin taahhütname yazısını verdi. Buca Arena'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilmesi gereken ilk yardım raporu, İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınması gereken yangından korunma sistemi kontrol raporu ile stat içi ve dış aydınlatma ve acil aydınlatma raporunun eksik olduğu, güvenlik sertifikasının da bulunmadığı öğrenildi.