ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, yaklaşan seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın ciddi bir oy kaybı yaşadığını belirten Pösteki, muhalefete ise güvenin arttığını belirtti. Katıldığı programda soruları yanıtladı. Pösteki, "Cumhur İttifakı'nın 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakın bir oy kaybı olduğunu saptıyoruz. Aynı şekilde Millet İttifakı'nın 10 puan üzerinde bir artışı var. İYİ Parti, CHP'yi kastediyorum." diye konuştu.

EKONOMİDEN DOLAYI İKTİDARDAN AYRILAN KESİM VAR

Ekonomik konuda seçmenin muhalefete güven duymaya başladığını belirten Pösteki "Bu da AK Parti'nin daha da erimesine neden olacaktır" dedi.Pösteki ,"Ekonomi ile alakalı bir güvensizlik var. İktidara ve muhalefete karşı. Muhalefet bu konu ile alakalı her ne kadar çalışmalar yapıyor gibi görünse de, bunu tam olarak insanlara anlatamıyorlar. Bu güvensizliğe yol açıyor. Ekonomiden dolayı iktidardan kaçan bir seçmen grubu var mı diye sorarsanız bu oldukça fazla. Ekonomik konuda muhalefete güven duyarsa insanlar ki seçmenler oraya eğilim göstermeye başladılar ve devam edecektir. Bu da AK Parti'nin daha da erimesine neden olacaktır diye görülüyor sahada. " ifadelerini kullandı.

SEÇMENİN BİRÇOK DERDİ VAR

2023 seçimlerinde seçmenin oy kullanırken sadece ekonomik sıkıntılara göre oy kullanmayacağını belirten pösteki, seçmenin birçok meselesi olduğunu adalet, özgürlük endişesi, eğitim, yargı gibi konuları işaret etti. 

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 20 OY KAYBINDA

Cumhur İttifakının 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakın oy kaybının olduğunu vurgulayan Pösteki, Millet İttifakı'nın oylarında artış olduğunu söyledi.

MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 10 ÜZERİNDE OY ARTTIRDI

Yapılan bir çok kurumsal araştırma şirketinin verilerinde millet ittifakının yüzde oranının aynı şekilde  10 puandan fazla oylarını arttığının görüldüğünü kaydetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.