Bilecik’in Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, resmi törenlerin yapıldığı Cumhuriyet meydanında hala vatandaşların tapulu yeri olduğunu için bu bölgede planladıkları projeyi hayata geçiremediklerini söyledi.
Ak Parti Danışma Kurulu toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Bakıcı, yıllardır resmi törenlerin yapıldığı ve belediyeye ait olması gereken Cumhuriyet meydanında hala vatandaşın tapulu yerleri göründüğünü, bunları çözmeye uğraştıklarını söyledi. Muhalefete seslenen Bakıcı, "Onlar önce 40 yıldır kamulaştırılmayan Cumhuriyet meydanının ve birilerinin hakkını farklı yollardan verebilmek için gereksiz yere kamulaştırmaya çalıştıkları eski 4 Eylül parkının cevabını versinler. Önce geçmişin hesabını versinler, sonra bizi sorgulasınlar" dedi.
Başkan Bakıcı yaptığı açıklamada, "40 yıldır kamulaştırılmayan ve resmi evraklarda hala vatandaşın tapulu yeri olarak görünen Cumhuriyet meydanımızın kamulaştırılması için 1 milyon lira para ödedik. Neden bugüne kadar burası kamulaştırılarak vatandaşların parası ödenmedi? Bozüyük şehir içi park sorununu ortadan kaldırmak için buraya güzel bir proje yapalım dedik. Ancak bir baktık ki burası vatandaşların tapulu yeri olarak gözüküyor. Düşünün, bizim yıllardır resmi törenlerimizi yaptığımız ve belediyeye ait olması gereken yer vatandaşın tapulu yeri görünüyor. Buraya altı otopark olan güzel bir meydan projesi yapalım dedik. 40 yıldır çözülmeyen sorunu çözelim ve vatandaşlarımızın parasını ödeyelim dedik. Ancak bazı vatandaşlarımız ’kabul etmiyoruz, mahkemeye verin’ dediler. Mahkemeye verdik ve hala devam ediyor. Meydandaki 42 metrekarelik yeri vatandaş izin vermediğinden alamıyoruz. Bize muvafakat verin biran evvel projeye başlayalım dedik. 40 yıldır parasını istememiş tapulu yerinin peşine düşmemiş vatandaşımız bugün bize zorluk çıkarttırıyor. Bugüne kadar belediye tarafından kullanılmış bu hale gelmiş şimdi biz parasını verelim diyoruz bunu da yapamıyoruz. Vatandaşın onayını almadan da projeye başlayamıyoruz. 12 yıldır Bozüyük’e bir hizmet vermeyecek 12 yıldır milletin parasını ödemeyeceksiniz, sonra da burasını Cumhuriyet meydanı olarak kullanacaksınız. Benim rahmetli eniştem parasını almak için belediyeye gelip giderken vefat etti. Rahmetliyi aşağıdan aldılar yukarıdan salavatladılar. Belediyecilik bu mudur? Biz de mi aynısını yapalım. Biz projemizi yapalım vatandaş bizi mahkemeye versin. Nasıl olsa belediyeye işi düşer, ben onu bir şekilde sıkıştırırım düşüncesinde mi hareket edelim. Biz bunu yapmadık" dedi.
Resmi çerçevede yapılması gereken ne varsa onu yaparak hizmet üretmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Fatih Bakıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü;
"4 Eylül parkının eski yerini kamulaştırmaya başlamışlar. Sizin ne işiniz var eski parkla. Hala hisseli ve belediyeye en büyük külfeti getiren bir alan. Belediyenin 3 milyon ödeyip de sahip olacağı bir alan. Kardeşim niye uğraşıyorsunuz, neyin derdindesiniz. Ben yan tarafına bir kuruş para ödemeden güzel bir yaşam alanı oluşturdum. Ama arkadaş zamanında sırf birilerinin hakkını farklı yollardan vermek için bu yollara başvurmuş. Asıl sorulması gereken budur. Onlar önce bunların cevabını versinler, sonra bizi sorgulasınlar."