Düzce İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.
Müftülük konferans salonunda düzenlenen panele İl Müftüsü Selami Emen, Aile ve Sosyal Politikalar Düzce İl Müdürü Zeki Yıldırım, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve davetliler katıldı.
Müftü Selami Emen’in oturum başkanlığı yaptığı panelde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, İl Vaizi Gülçin Bağcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Levent Arar ‘’İslam Hukukunda Aile ve İslam’da Yetimlerin Himayesi" konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Koruyucu Aile hakkındaki sunumu izletildi. Çocuk Esirgeme Yurdu’nda çekilen ‘Ekmek’ adlı kısa filminde izlenmesinin ardından panele geçildi.
Müftü Selami Emen ülkemizde devlet himayesinde bulunan 11 bin yetim çocuğun varlığından söz edildiğini belirterek “Başkanlığımızca, Koruyucu Aile adı altında yetimlere sahip çıkılması konusunda farkındalık oluşturmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda, yetimler konusuna dikkat çekmek, bu konudaki vicdani sorumluluğu hatırlatmak ve aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla 2015 yılı Aile Haftası’nda Bir Yetime Aile Olmak temalı panel düzenledik. Bütün varlıklara şefkat ve merhametle muamele etmeyi bir ibadet olarak telakki eden yüce dinimiz, toplumsal duyarlılığın bir gereği olarak özellikle yetimlere ilgi-alaka ve şefkat gösterilmesi ve haklarının korunması konusu üzerinde önemle durmuştur. Nitekim toplum içinde en fazla şefkat ve merhamet gösterilmesi gerekenler de bir kanadı kırık olan yetim, öksüz veya bakıma muhtaç kimsesiz çocuklardır. Yetim çocukların problemleriyle ilgilenmek birey ve toplum olarak hepimizin görevidir. Duyarlı olmak, çevremizde yaşanan acı ve ızdıraba seyirci kalmamak zaten yüreğimizde taşıdığımız imanın bir gereğidir. Onlar bizim imtihanımız, onlara olan ilgi ve alâkamız, sevgimiz, merhametimiz yüce yaratıcının katında ayrı bir değer bulacaktır. Yetimler, öksüzler, kimsesizler topluma Yüce Allah’ın emanetidir. Başta yetimler olmak üzere öksüz, kimsesiz, yoksul bütün çocuklar toplumumuzun bir parçasıdır. Bu yavrularımıza karşı sorumluluklarımız vardır. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve bu konuda duyarlı davranmalıyız” dedi.
Panelin ardından bir koruyucu aileye söz verilerek yaşadığı tecrübe ve kazanımlar dinlenildi. Koruyucu Aile bu hizmetten faydalandıkları için çok mutlu olduklarını ve herkesi Koruyucu Aile olmaya davet ettiklerini söyledi.