Ulaştırma Denizlik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım bir takım temaslarda bulunmak üzere Bayburt’a geldi.
Sabah saatlerinde hava yoluyla Bayburt’a gelen Yıldırım temaslarına esnaf ziyareti yaparak başladı. Çarşı esnafını gezen yıldırım burada girdiği bir kahvehanede vatandaşlara hitaben konuşma yaptı. 1 Kasım genel Seçimlerine sayılı günler kaldığını hatırlatan Yıldırım, Türkiye’nin 18 ay içerisinde 4. seçime gittiğine dikkat çekti. Yıldırım şunları söyledi:
"CHP’DE MHP’DE HDP’DE BİZ DAHA İYİSİNİ YAPARIZ. BİZ İKTİDAR OLMAK İSTİYORUZ DEMEDİLER"
"9 gün sonra tekrar sanığa gidiyoruz. Yani 18 ay oldu 4. seçim. bu memleket 18 ayda 4. seçimi yapınca ne oluyor? Bu sefer işlerimiz hep geri yatıyor. Gecikiyor. Bu seçimi biz yapmaya çokta meraklı değildik. Ama hatırlayın diğer partiler, bizim siyasi rakiplerimiz, 7 haziran’dan önce ne yaptılar hiç birisi CHP’de, MHP’de, HDP’de biz daha iyisini yaparız, biz iktidar olmak istiyoruz demediler. Tayyip Erdoğan gitsin AK Parti iktidardan insin. E tabi Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenler biliyor ki, Tayyip Erdoğan olduğu müddetçe bir şey yapamayacak. O halde tesbihin taneleriyle uğraşmaya gerek yok. İmameyi koparalım işi bitirelim. Yağma yok. Bayburt buna izin verir mi? Şurada Erzurum’dan gelirken Kop Dağı’nda yatan şehitler şahidimiz olsun bu memleketin bir karışını kimseye yedirtmeyiz."
"BİZİM EN BİRİNCİ VAZİFEMİZ ÖNCE KARDEŞLİĞİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRMAK"
Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yıldırım: "Onun için değerli kardeşlerim burada dolaşıyoruz. hepimizin beklentisi var. geleceğe yönelik planlarımız var. ama bütün bunlar memlekette beraberlik, birlik, bütünlük bozulmazsa olur. can güvenliği tehlikedeyse mal güvenliği tehlikedeyse bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlarsa bizim en birinci vazifemiz önce kardeşliğimizi sağlamlaştırmak birbirimizi kucaklamak kenetlenmek. bizim başımızı ağrıtan, canımızı sıkan terörün de gereğini yapmak" dedi.
"BUNLARIN KÖKLERİ DIŞARIDA"
Terörün köklerin dışarıda olduğunu savunan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz 32 senedir devam eden bir belayla uğraşıyoruz. Bunlar bu terör Türkiye’nin canını sıkıyor. Kaynağını tüketiyor. Ayak bağı oluyor. ilerlemesini yavaşlatıyor. Ama onların amacı zaten o biz bu oyuna gelecek miyiz? Bunların kökleri dışarıda. Bunların üst aklı dışarıda. Şimdi bakın etrafa bütün ülkeleri birer birer düşürdüler. Irak’ı düşürdüler Suriye’yi düşürdüler. Filistin’i yalnızlaştırdılar. İsrail’in insafına bıraktılar. Libya gitti. Tunus gitti. Yemen’i karıştırdılar. Suudi Arabistan diken üstünde. İran’ı da kontrol altına aldılar. sıra geldi bölgenin teminatı Türkiye’ye. Türkiye’ye de kolay değil dışarıdan savaş açamazlar. Biliyorlar ki, Türkiye, bu millet Çanakkale’de hepsi bir araya geldi 7 düvel bir araya geldi geçilmez dedik. geçilmedi. Çanakkale’deki savaşlar olduğu zaman İngiliz’leri diğer müttefikleri oradan geri gönderdiğimiz zaman Hindistan’ın kurucusu Gandhi diyorki; ’ey ahali, ben İngiliz’lerin dünyada hiç bir kimse tarafından yenilemeyeceğine inanırdım. onların tanrının koruması altında olduğuna inanırdım. ama bu inancımı değiştiren Trük’ler oldu. bu milletle siz dalga mı geçiyorsunuz? bu millet bir ayağa kalktı mı o zaman herkes hizaya geçer, herkes haddini bilir. Suskunluğumuz bizim bir şey yapmayacağımız anlamın gelmez."
"BİZ BU OYUNA GELMEYİZ. BUNLARINDA HESABINI GÖRECEĞİZ"
"Biz bu topraklarda 16 tane devlet kurduk. Bu devletlerin hepsinin adı Türk devleti" diyen Yıldırım şöyle devam etti: "Osmanlı da dahil. Osmanlı’yı dünya nasıl bilir? Türkler. bundan neden gocunuyoruz. ama bu devletin içerisinde herkes var. Alevi’si var Türk’ü var Türkmen’i var. Laz’ı var Çerkez’i var Boşnak’ı var. Roman’ı var. 72 millet, mezhepten insan var. ama ne var hepimiz bir hedef uğruna bir istiklal uğruna bir araya gelmişiz. Bayrağımız bir demiş ay yıldızlı bayrak. bu bizim en büyük güvencemiz. Bayrağı olmayanın devleti olmaz. Devletin şartı bayraktır. millet olmak için de vatan lazım. Vatanımızı milletimizi bayrağımızı gözümüz gibi koruyacağız. en zor şartlarda koruduk. Şimdi Allah’a şükür her şeyimiz var. Bunu bildikleri için bizi içimizden kemirmek, içimizden bir birimize düşürmek, enerjimizi tüketmek istiyorlar. ama biz bu oyuna gelmeyiz. bunlarında hesabını göreceğiz."
"30 SENE BİR BOLU DAĞI TÜNELİNİ YAPAMAYAN BİR TÜRKİYE BUGÜN BAYBURT’A 4 TANE TÜNEL YAPTI"
Konuşmasında AK Parti hükümeti’nin yaptığı bir takım hizmetlere de değinen Yıldırım:
"AK Parti 2002’de memleket sevdalısı bu hareketin lideri Tayyip Erdoğan ile yola çıktığında büyük bir umut oldu. yerle bir olmuş ekonomisi çökmüş bir Türkiye’den bugün 3 kat büyüdü memleket. siz hayal edebilir miydiniz 30 sene bir Bolu dağı Tünelini yapamayan bir Türkiye bugün Bayburt’a 4 tane tünel yaptı. Araklı’ya dağ başında Salmankaş’ta 2 tane tünel. ikisi 10 kilometre. bu tarafta da Kop Tüneli Erzurum’a giden ikisi 13 kilometre yaya yürüsen 3 saat sürer. içinden gheçmek için. niye? bu insanlar bu toprakları beklemek için her türlü fedakarlığı yaptılar. devletin görevi de dönüp buradaki insanların yıllardır özlemini çektiği hizmetleri yapmak. Allah’a şükür geldik, başladık. Salmankaş bitti. şimdi Kop Tüneli de seneye bitecek onu da sizin bir evladınız yapıyor. Bayburtlu bir işadamı yapıyor. oda bitince Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum bunların arası artık en fazla bir saat.
Şimdi bu tüneler bittiği zaman bunların sağladığı tasarruf 100 trilyon. bu 100 trilyonu Bayburt sağladı Naci bey bu 100 trilyonu her yıl Bayburt’a vereceksin. 100 trilyon sağdıysa Bayburt o Bayburt’un hakkıdır" diye konuştu.