Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve 18 mart Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen Vex IQ Türkiye Ulusal Şampiyonası'nda Bilgi okulları robotik takımı Türkiye 1. si oldu. Takım, Amerika'daki 2023 VEX Robotik Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

İSTANBUL'DAKİ YARIŞMADA 1. OLDULAR

6 yıl önce kurulmasına rağmen bugüne kadar 40'dan fazla ödül alan Bilgi Okulları Robotik Takımı, finalleri İstanbul Caferağa Spor Salonunda yapılan Vex IQ Robotik Yarışmasında tekrar 1. oldu ve 5. kez dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etti. 

BEYİN FIRTINASI YAPIYORLAR

Takım koçu Emel Bıyık, her sene başında belirlenen bir yarışma teması olduğunu ve öğrencilerin sene başından itibaren bu temaya uygun olarak verilen görevleri yerine getirecek bir robot tasarlamaları gerektiğini belitti. Bıyık, “Bu süreçte robotları tasarlarken tasarım sürecini, takım içerisinde beyin fırtınası yaparak oluşturdukları robot tasarımıyla ilgili problem ve çözüm yollarını avantajlı ve dezavantajlı yönleri bir mühendislik defterine yazmaktalar. Böylece öğrencilerimiz daha ortaokul seviyesinde mühendislik becerileri kazanmaktadır. Ayrıca analitik düşünme ve karşılaştıkları problemlere çözüm üretebilme becerisi geliştirmektedirler” dedi. 

800 ROBOT YARIŞACAK

Vex World 2023 Dünya robotik şampiyonası 30 NİSAN -  2 May2023 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri, Teksas eyaleti, Dallas Şehri, Kay Bailey Hutchison Convention Center'da yapılacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.