Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ'ta Sporting Lizbon yenilgisi sonrası yaşanan kısa süreli fırtına duruldu.

4 sezon ve 10 maç sonra gelen galibiyet, camiada büyük bir coşku yaratırken, galibiyetin şifreleri teknik heyet ve yönetimin 3 günde uyguladığı motivasyonda gizli.

ŞENOL GÜNEŞ: ''SPORTİNG MAÇINI HEP BERABER KAYBETTİK, BUNUN ÜSTESİNDEN HEP BERABER GELECEĞİZ''

Sporting Lizbon'a 3-1 kaybedilen maç sonrası büyük yıkım yaşayan futbolculara ve özellikle maçın sorumlusu olarak gösterilen Tolga Zengin'e gayet olumlu yaklaşan Güneş, yaptığı konuşmalarda oynanan oyuna dikkat çekti.

Sahaya koydukları futbolun kendisi için önemine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, Tolga Zengin'in suçlanmasının yanlış olduğu üzerinde durarak, ''Maçı takım halinde kaybettik, sadece bir kişi üzerinden gidersek yanlış yaparız ve takım olmaktan uzaklaşırız. Nasıl ki santrfor gol kaçırıyor, defans top kaybediyorsa kaleci de hatalı gol yiyebilir. Önemli olan takım olduğumuz olgusunu unutmamak. Kazanınca nasıl takım halinde kazanıyorsak, kaybedince de takım halinde kaybediyoruz. Oynadığımız oyun benim için çok önemli. Bu oyunun aynısını Galatasaray maçında sahaya yansıtırsak kesinlikle kazanırız ve o zaman da yine takım halinde kazanmış oluruz diyerek' 'futbolcuları motive etti.

YÖNETİM SEFERBER OLDU

Sporting Lizbon maçında her ne kadar çok üzülseler de bunun olumsuz etkisini yaşamak istemeyen Siyah-beyazlı yönetim de adeta seferberlik ilan ederek Ümraniye'de motivasyon çalışmaları yaptı.

Geçtiğimiz yılların aksine bu tür maçlardan sonra daha da tecrübelendiklerini belirten yöneticiler, Sporting Lizbon maçını hemen unutarak Galatasaray karşılaşmasına odaklandı.

Tolga Zengin'e özellikle sosyal medya üzerinden çok fazla yüklenilmesi ve yıpratılmasının önüne geçmek isteyen yöneticiler resmi siteden açıklama yaparak yine takım olma vurgusu üzerinden, ''Hep beraber kazanıp, hep beraber kaybediyoruz'' olgusuna dikkat çekti.

FUTBOLCULAR GALİBİYET SÖZÜ VERDİ

Sporting yenilgisinin sadece Tolga Zengin'e bağlanmasının yanlış olduğunu belirten futbolcular, adeta kendi içlerinde patlama yaşayıp bu şoku çabuk atlattı ve hemen Galatasaray maçına motive oldu. Teknik heyetin ve yönetimin yaptığı motivasyon konuşmalarına olumlu tepki veren futbolcular, kendi aralarında galibiyet sözü vererek 3 günde toparlandılar ve Galatasaray'ı yendiler. Maç boyunca Galatasaray'a karşı büyük üstünlük kuran futbolcular, önceki yıllardaki panik ve hızlı oyunun yerine sahanın tamamına yayılan sakin oyunu iyi uyguladılar. Topla oynama, şut, pas oranı, gol pozisyonu ve diğer bütün istatistiklerde Galatasaray'a karşı büyük üstünlük kuran Siyah Beyazlılar, Galatasaray'ı adeta sahasına hapsederek, 4 yıl sonra derbi zaferine imza attılar.

DERBİ GALİBİYETİNE 30 BİN LİRA PRİM

Galatasaray'ı 4 yıl aradan sonra yenen Beşiktaş'ta futbolcular bu sezon ikinci kez prime hak kazandı.

Bu sezon hedefe odaklı prim sistemine geçen Siyah-beyazlılar, derbi galibiyetleri, Avrupa'da tur geçme ve kupa kazanma durumlarında prim alıyor. Sporting karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetle Avrupa'dan elenen futbolcular, bu primden mahrum olmuştu. Dün akşam Galatasaray'ı yenen Siyah Beyazlılar, bu maç için belirlenen 30 bin lira prime hak kazanmış oldu.