Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesi sebebiyle İzmir’in Selçuk ilçesinde toplanan belediye çalışanları ve vatandaşlar yürüyüş yaparak acılı aileye destek verdi.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, belediye çalışanı kadınlarla birlikte Selçuk Belediye binası önünden Kadın Danışma Merkezi’ne yürüdü. Burada bir açıklama yapan Başkan Bakıcı, “Özgecan hepimizin kızı. Bir baba olarak ve bu ülkenin insanı olarak böyle bir katliamın ülkemde yaşanmasını esefle kınıyorum, lanetliyorum” dedi. Acı olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Bakıcı, “Çok elim, çok utanç verici, arzu edilmeyen bir olay yaşandı. Bir Üniversiteli kızımız katledildi. Bunun acısı iki gündür yüreğimizi dağlıyor. Bir baba olarak, bu ülkenin insanı olarak böyle bir katliamın ülkem de yaşanmasını esefle kınıyorum, lanetliyorum” dedi. Bir baba, bir yurttaş ve bir akademisyen olarak yaşanan olayın kendisini çok üzdüğünü belirten Bakıcı, şiddetin dünyanın neresinde ve kime karşı olursa olsun yanlış ve kınanması gereken bir hareket olduğunu belirterek; “Hepimizin çocukları var. Bu ülkedeki tüm gençler hepimizin çocuklarıdır. Özgecan da bizim çocuğumuz. Bir üniversite hocası ve bir akademisyen olarak onları en iyi anlayanlardan biriyim. Bu acı hepimizin içinde hissedildi” dedi.
Yaşanan üzücü olay karşısında Selçuk’ta belediye olarak üzerine düşen görevi yerine getireceklerinin sözünü veren Başkan Bakıcı, öncelikle ilçede yaşayan kadınları sahiplenerek, onların hayatına pozitif katkı sunmak için gereken her şeyin yapılacağını kaydetti. Kadınların, gençlerin ve çocukların sahiplenilerek korunma altına alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Eğitimi düşünen genç kızımıza karşı işlenen bu cinayet insanlık dışıdır. Tabi ki bir yurttaş olarak, bir vatandaş olarak ve bir baba olarak bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Diğer yandan bir belediye başkanı olarak da üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmamız lazım. O da bütün kadınlarımızı, kızlarımızı, gençlerimizi sahiplenmektir. Çocuklarımızı sahiplenmektir” dedi.
Sözlerini Özgecan’ın ailesinin yaşadığı acıya değinerek bitiren Başkan Bakıcı, “Özgecan’ın ailesinin acılarının çok büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Onların acılarını paylaşıyorum. Biliyorum ki Özgecan’ın mekanı cennettir. Allah rahmet eylesin ve hepimizin başı sağ olsun” dedi.