Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa eden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali akmaz ile Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Valisi Hasan İpek’e veda ziyaretinde bulundu.
AK Parti Bitlis Milletvekili aday adayı Turan Bedirhanoğlu, istifasının ardından ilk veda ziyaretini Vali Hasan İpek’e gerçekleştirdi. Bedirhanoğlu, Şırnak’ta kısa bir süre görev yaptığını fakat Vali Hasan İpek’in desteğiyle Şırnak’a çok çabuk alıştığını ve bu bölgede görev yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Vali Hasan İpek de, AK Parti Bitlis Milletvekili aday adayı olan Turan Bedirhanoğlu’nun, bundan sonraki hayatında Türkiye’ye siyasette hizmet etmek için bir karar aldığını, milletvekili seçilmesi halinde genç ve dinamik yapısını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de yansıtacağını belirterek, Bedirhanoğlu’nun bu kararından gurur duyduğunu ifade etti.
Vali İpek, Turan Bedirhanoğlu’na Şırnak’ta verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki hayatında ve siyasi kariyerinde başarılar diledi.
Vali İpek, Bedirhanoğlu’nun ardından Prof. Dr. Ali Akmaz’ı kabul etti. Şırnak Üniversitesi’nin kurucu Rektörü olan Prof. Dr. Ali Akmaz, altı buçuk yıldır burada görev yaptığını bu nedenle artık kendisini Şırnak halkından biri olarak gördüğünü ifade ederek, bundan sonra Şırnak için yapacağı hizmetlerine Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında daha etkili olarak devam edeceğini kaydetti.
Vali Hasan İpek de, Prof. Dr. Ali Akmaz ile beraber Şırnak Üniversitesi’ni günümüz itibariyle, kendisi ile aynı zamanda kurulan birçok üniversiteden çok daha ilerilere taşıdıklarını ve başkalarının hayal bile edemeyeceği, birçok insanın rüyasında bile görmeye cesaret edemeyeceği hizmetleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Vali İpek, "Ali Akmaz hocamız, bundan sonraki hayatında Türkiye’ye siyasette hizmet etmek için bir karar almış. Kendisinin bundan sonraki yapacağı görevinde de gerçekten başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah Türkiye’ye siyaset alanında çok önemli hizmetler edeceğinden yüzde yüz eminim. Kendisini bu yeni kararından dolayı tebrik ediyor yeni hayatında da başarılar diliyorum" dedi.