Sezona galibiyetle başlasak da ilk beş hafta kadronun hakkını verememişti Bayram hoca. Beş maçta altı puan toplayarak iki puan ortalamasının bile altına düşünce, altı puanla altıncı hafta maçına çıkmadan yollar ayrılmıştı Bayram hocayla...

Hüseyin Hoca zorlu Bandırma deplasmanı öncesi geldi ve bu deplasmandan yenilmeden dönüş yaptı hem de o kadar sakat eksik olmasına rağmen, ardından seyircisi önüne ilk kez çıktığı Gençlerbirliği maçından üç puan çıkartarak Samsunspor serüvenine hem iyi başladı hem de taraftarın yüzünü güldürdü. 

Bu arada dikkat çeken şu... 

Giden hoca sonrası alttan gelen hoca kolay kolay maç kaybetmiyor. Örneğin daha önce Recep Sermet Boyar la yaşadığımız tablonun benzerini Emre Bayraktar hocada yaşattı bize. Her ikisine de bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Şimdi maç sonrası yaptığım röportajlar ve sosyal medyada ki bir birini tutmayan zıttı yorumlar beni şaşırttı.

Vallahi kim ne derse desin. Ben özellikle öyle bir ilk yarı izledim ki, ısıran  savaşan önde basarak rakibe nefes aldırmayan henüz onuncu saniyeden itibaren üst üste bulduğumuz pozisyonlar hem heyecanlandırdı hem de uzun zamandır ilk defa keyif aldım oynanan oyundan.

Taraftarın kabul etmediği şuydu... 

Ikinci yarı ikinci golden sonra Gençlerbirliğinin daha fazla üzerimize gelip geri yaşlanmış görünmesiydi. Yani ilk yarıda ki tempolu oyunun doksana yayılmasını istiyor taraftar bunu hepimiz istiyoruz ama....
Bu kadar çok sakatlık neden oluyor? Birileri iyileşmeden birilerini daha kaybedecek miyiz? Bu takım kamp mı yapmış tatil mi bu kadar sakatlığın sebepleri nedir? 

Böyle durumda ilk yarıda ki tempolu oyunun doksana yayılmasını beklemek ne kadar doğru. Bu anlamda açıkçası önümüzü bile göremiyoruz. Inşallah sakatlıklar artmaz.

Hüseyin Hoca bu takımın başına yeni geldi hem de önemli eksiklere rağmen güzel bir oyun izletti. Yaptığı değişiklikler doğruydu fakat sanki biraz geç yapıldı hamleler. Özellikle geldiğinden beri bal yapmayan arı gibi Boldrin i  bu kadar tutmaya gerek yoktu sahada. O da sakatlanıp çıktı zaten. 

Yine Novikovas da aynı bir türlü istenileni veremiyorlar. Kendileri bilir. Kulübede cengaver gibi çocuklarımız var. Polat ve Muhammet Ali her daim talipler formaya. 

Haftalar ilerledikçe bu takım daha iyi olacak, biraz sabredelim çünkü güven veren bir hocamız var çok şükür. Mütevazı duruş ve yapısıyla takıma dokunuşu belli oldu ama sihirli değnek yok elinde. Dediğim gibi biraz sabır.

Şahsen sezon başı bu anlaşma yapılsaydı bugün farklı konumda olabilirdik. Hoca değişimden sonraki toplanan puanlara bayramdan sonraki şenlik diyerek değerlendirebiliriz.

Neyse artık beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır...

           Selametle Kalınız