TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Türkiye'nin yüzakı BAYKAR'ın İstanbul Özel Endüstri Bölgesi'ne ilave olarak, Tekkeköy'de yatırım yapması kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, "Samsun, MKE ve BAYKAR yatırımlarıyla birlikte havacılık ve savunma sanayinde önemli bir merkez olacak" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, kendi finanse ettiği Ar-Ge faaliyetleriyle Türk havacılık ve savunma tarihinde ilklere imza atan ve "İnsansız Hava Araçları" alanında dünya çapında en ileri teknolojik sistemleri geliştirmeye devam eden BAYKAR'ın, İstanbul dışında ilk yatırımını Samsun'da yapmasının kesinlik kazandığını söyledi.
Yeni OSB yakındaki 400 dönümlük alanın İstanbul Özel Endüstri Bölgesi'ne ilave olarak, verilmesi kararının Resmi Gazete'de yayımlandığı belirten Mehmet Muş, önümüzdeki süreçte BAYKAR'ın yatırım çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

BAKAN KACIR'A DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Dr. Muş, Çarşamba ilçesinde faaliyete geçme çalışmaları sürdürülen MKE ile birlikte BAYKAR'ın da yatırımı gerçekleştiğinde, Samsun'un havacılık ve savunma sanayinde önemli bir merkez haline geleceğini belirterek, OSB'ler ve böylesine büyük yatırımların kazandırılmasında büyük destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'a teşekkür etti.

KUZEYİN ÜRETİM MERKEZİ
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Muş, "Türkiye'nin sektörlerindeki iki büyük şirketinin yanı sıra tedarikçi firmalar da Samsun'da yatırım yaptığında bu şehir, sektörde dünya çapında ciddi bir merkez haline gelecek. Diğer OSB'lerdeki büyük yatırımlar da buna eklendiğinde, Samsun kuzeyin üretim merkezi olarak, bölgenin lokomitifi konumuna yükselecek. BAYKAR, Samsun'a hayırlı olsun" dedi.
İLAVE KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI


"





