AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin 14’üncü kuruluş yıldönümüyle ilgili açıklamada bulundu.
Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada, “Uşak il ve ilçe teşkilatları olarak, hizipçiliğe, fitneye ve dedikodulara kulak asmadık ve bu tip durumlarda bir birimize daha sıkı tutunduk. Partimize zarar vermek isteyen bütün oluşumlar ve kişiler, asla amacına ulaşamadı. Geleceğin güçlü Türkiyesi’ni hedefleyen AK Parti, milletimizin tek umududur” dedi. Artan terör olayları hakkında konuşan Basri Yıldırım, “Gözü yaşlı anneleri evlatsız, çocukları ve annelerini babasız bırakan terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantılarıyla canımız pahasına mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.
AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, ülke ve kent bazında altın çağın yaşandığı söyledi. AK Parti’nin 3 dönem üst üste iktidar olduğunu belirten Basri Yıldırım, “Milletimiz bize ne görev verdiyse layıkıyla gerine getirmeye çalıştık. 3 dönem tek başımıza iktidar olduk ve bunun sorumluluğuyla hareket ettik. 7 Haziran seçimlerinde, milletimiz koalisyonu öngördü ve AK Parti, halkın bu takdiri karşısında bütün siyasi partilerle uzlaşı ve birliktelik için diyaloga başladı. Son 14 yıldır ekonomiye, eğitime, sağlığa, ulaşıma ve Türk siyasi tarihine damga vuran AK Parti, ilimizin, ülkemizin ve büyük Türk Milleti’nin menfaatleri için ne gerekiyorsa yapacaktır” dedi.
AK PARTİ, HER VATANDAŞA SOSYAL GÜVENCE İMKANI SAĞLADI
AK Parti Hükümeti’nin yerel yönetimleri önemsediğini ve bu konuda birçok reformu hayata geçirdiğini kaydeden Basri Yıldırım, partisinin iktidara geldiği 2002’den bu yana Uşak’a önemli yatırımlar yaptığını söyledi. “AK Parti Hükümetinin ilimize yaptığı en büyük ve görülmeyen kıyağı, 5084 sayılı teşvik yasasıdır” diyen Basri Yıldırım, şöyle devam etti: “2001 yılını hatırlayanlar, o dönemde sigortalı veya sigortasız bir iş bulmanın zorluklarını çok iyi bilirler. İşveren ve işçi açısından her zaman büyük bir yük gibi görülen sosyal güvence, AK Parti döneminde sisteme bağlandı. 3 OSB’si bulunan ve üretim üssü gibi görünen Uşak’ta 2001 dönemi itibariyle yaklaşık 21 bin kişi sigortalı çalışıyordu. 2004’te uygulamaya konan teşvik yasasıyla, ilimizde 10 ve üzeri sigortalı çalıştıranlara prim desteği verildi. Bu kanun yaklaşık 7 yıl uygulandı ve şu anda 60 binin üzerinde çalışan, sosyal güvenceye kavuştu. Teşvikler sayesinde ilimizde faaliyet gösteren büyük ve küçük ölçekli işletme sayısında da artış gözlendi. Hükümetimiz, ZEKA, KOSGEB ve diğer desteklemelerle sanayici, çiftçiyi, esnafı ve çalışan kesimi gözetmeye devam etti”. TOKİ tarafından yapılan toplu konutların vatandaşa kira öder gibi ev sahibi olma imkanı tanıdığını belirten Basri Yıldırım, “Uşak’ta kendi evi olmayan binlerce vatandaşımızı, kira öder gibi ev sahibi yaptık. Daha önce buhar olan ve ekonomik bazda değere dönüşmeyen kira paraları, özellikle dar gelirli aileler için güvence haline geldi” dedi. TOKİ ve Uşak Belediyesi’nin kentsel dönüşümü hayata geçirmeye başladığına değinen Basri Yıldırım, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatıldığını ve önümüzdeki yıl yepyeni bir Uşak’ın gün yüzüne çıkacağını söyledi.
BAŞBAKAN, UŞAK’A TIP FAKÜLTESİ KURULMASININ ÖNÜNÜ AÇTI
Partisinin eğitim, sağlık, ulaşım, kırsal kalkınma ve diğer alanlarda yatırımlar yaptığına işaret eden Basri Yıldırım, 2006 yılında Uşak Üniversitesi’nin kurulduğunu ve yaklaşık 25 bin öğrenci kapasitesine ulaştığını dile getirdi. Son olarak Uşak Üniversitesi’ne tıp fakültesi açılması sözünün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildiğini belirten Basri Yıldırım, “Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız, Uşak halkına verdiği sözü tuttu ve YÖK’ten onay çıkmasını sağladı. Uşak’a sağlık alanında ciddi yatırımlar yapan hükümetimiz, şimdi de tıp fakültesi için gerekli desteği verecektir. Bu noktada biz de yerel bazda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadesini kullandı. 13 yıllık AK Parti iktidarında, Uşak’a 400 yataklı yeni devlet hastanesi, ilçe devlet hastaneleri, sağlık ocakları ve yeni ambulanslar kazandırıldığını kaydeden Basri Yıldırım, şöyle devam etti: “Hekim sayımız ve diğer sağlık çalışanlarımız arttı. Sağlıkta belli bir kalite yakalandı ve şu anda devlet hastanemiz özel sağlık kurumlarını geçti. Ulaşım noktasında bütün illere duble yollarla gidiyoruz ve köylerimizden merkez noktalara gidişler asfaltla sağlanıyor. Sözün özü AK Parti, hayatın her alanda yaşanan aksaklıkları giderdi, yeni bir Türkiye ve yeni bir Uşak’ın oluşması için ciddi bir sorumluluk üstlendi. 2023, 2053 ve 2071’de dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan bir ülke hedefimiz hala var”.
HİZMETLERİN SEBEBİ TEŞKİLATLARDAKİ UYUM
AK Parti’nin Türkiye’nin ve Uşak’ın kapsayıcı siyasi oluşumu olduğunu anlatan Basri Yıldırım, “Gerek ilimizde ve gerekse ülkemizdeki hizmetleri saya saya bitiremeyiz. Yapılan bunca işin özünde, parti içindeki uyum esastır. Partimiz genel merkezinden, mahalle teşkilatlarına kadar uyum ve ahenk içinde çalışmaktadır. Uşak il ve ilçe teşkilatları olarak, hizipçiliğe, fitneye ve dedikodulara kulak asmadık ve bu tip durumlarda bir birimize daha sıkı tutunduk. Partimize zarar vermek isteyen bütün oluşumlar ve kişiler, asla amacına ulaşamadı. Çünkü biz inandığımız büyük Türkiye davası için siyaset yapıyoruz. Geleceğin güçlü Türkiyesi’ni hedefleyen AK Parti, milletimizin tek umududur. AK Parti ailesi olarak, bundan sonraki süreçte de el ele ve gönül gönüle büyük yürüyüşümüzü devam ettireceğiz” dedi.
PKK VE SİYASİ UZANTILARIYLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Son dönemlerde yaşanan terör saldırılarına da değinen Basri Yıldırım, şöyle konuştu: “Vatanımızın her karış toprağı bizim için değerlidir ve kanımızın son damlasına kadar korunacaktır. Son günlerde hemen her gün şehit haberleri almaya başladık ve yüreklerimiz yanıyor. Gözü yaşlı anneleri evlatsız, çocukları ve annelerini babasız bırakan terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantılarıyla canımız pahasına mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu noktada, ülkemizin birliğine ve dirliğine kast eden hain ve bölücü terör örgütleriyle devlet ve millet olarak gereken cevabı vereceğiz. Güvenlik güçlerimiz şu anda operasyonlarını devam ettiriyor ve halkımız kısa bir süre içinde bölücü örgütün kökünün kazıldığını görecek. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve Türk milletine başsağlığı diliyorum”