Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Basın Mensuplarıyla Has Bahçe Polis Evi’nde gerçekleştirilen kahvaltı da bir araya geldi.
Gerçekleştirilen kahvaltıda projelerinden ve hangi aşamada olduklarından bahseden Cahan, "Biz bugüne kadar çalışmalarımızdan şöyle bahsedelim. Projelerimizin köşe taşlarını koyduk. Ve bu süreçte halkımızla ve sizlerle iç içe olarak gerçekleştirdik. Sizlerin görüşleriniz bu yönde bizim için önemli. Bizim seçimdeyken söz verdiğimiz bir durum vardı. Adayken gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz yerleri Başkan iken de ziyaret edeceğimize dair söz vermiştik. Yarından itibaren bunu da gerçekleştireceğiz. Projelerimizi gerçekleştirmek için ve sizlerle bir arada olmak için bu ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Şehir için en büyük projemiz olan Kent Park projemiz var. 53 günde bu projenin köşe taşlarını da koymuş durumdayız. Bu proje için hem Milli Eğitim Bakanından hem de Orman ve Su İşleri Bakanından bunun sözünü adayken aldık. Ve bu projemizi 3 yılın sonunda sizlere hizmete açacağız. Kent park bilindiği üzere kentimizin değişiminde ve gelişiminde milat olacak bir projedir. Bu projede en başından beri gerek Ankara, gerekse ilimizde ciddi çalışmalar yaptık. Şu anda ilimizde bulunan okulların taşınması, Adliye ve Orman Müdürlüğü’nün taşınması, stadyum ve spor salonun taşınmasında somut adımlar attık. Yer tespitleri yapılan kurumlar yakın zamanda kendi işleyişleri bakımından hemen çalışmalara başlayacak. Bizde ilk kazmamızı vuracağız. Dokuzsele Deresi Islah Projesi bu hali ile kentimizin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Biz Uşak’ın içinden geçen deremizin bir Porsuk bir Akarçayı gibi olmasını istedik. Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu da projenin revize edilmesini istedik. Bu talebimiz uygun görüldü. Bu projede tam anlamı ile ilimizin örnek şehirler arasında olmasına neden olacak. Bilindiği gibi kentsel dönüşüm ile ilimizin talihi de değişecektir. Biz projenin örnek bir proje olması ve standartın dışında ilerlemesi için TOKİ Başkanımız ile görüştük. Kentimizin kanayan yaralarından birisi de şehrin içinden geçen ve evlerin çok yakınında olan yüksek gerilim hatlarıdır. Son derece tehlike arz eden bu hatlar ilimizin farklı noktalarında bulunmaktadır. Biz yer altına alınması konusunda isteğimiz vardı. Şimdi bunun da çalışmaları başladı. Ayrıca hatların tamamı şehir dışına alınacak. Böylelikle bir sorun kalmayacak. Biz ilimizde özellikle öğrencilerimizin üniversiteye daha kolay ve sağlıklı gidebilmesi için bisiklet ve yaya yolu olmasını arzu ediyorduk. Bu konuda da gerekli çalışmalar başladı. Yol yapım çalışmaları başladı. Çok yakın bir zamanda belediye kendi bisikletlerini de alarak öğrencilerin ve Uşak halkının bisiklet binmesine destek olacak bir proje uygulayacak’’ şeklinde konuştu.
Başkan Cahan, projeleri hakkında bilgiler vermesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve birlikte çalışma adına her ay toplantıları yapacaklarını iletti.