Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Geyikbayırı İnlerönü mevkine verilen maden arama ruhsatının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
Antalya’nın merkezine 30 kilometre uzaklıkta dünyaca ünlü kaya tırmanışı bölgesi Geyikbayırı’na gelen çok sayıda doğasever bu bölgeye verilen maden arama ruhsatının doğayı katledeceğini belirtirken, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek doğaseverlere destek verdi.
Maden arama işleminin bölgeye geri dönüşü mümkün olmayan zararlar vereceğini kaydeden Başkan Böcek, “Doğal yaşam alanları, hayvancılık, tarım alanları, yaylacılık ve su kaynaklarını olumsuz etkileyecektir. Tırmanışa bağlı olarak da eko turizm zarar görecektir” diye konuştu.
Bölgede açılacak maden ocağının 2016 yılında Antalya’nın ev sahipliğinde “çiçek ve çocuk” temasıyla gerçekleşecek botanik fuarı EXPO bağlamında Antalya imajının olumsuz etkileneceğini dile getiren Başkan Böcek, maden arama ruhsatının iptal edilmesini istedi.
Konyaaltı Belediyesi olarak bölgede bugüne kadar bir tek taş ocağı ruhsatı vermediklerinin altını çizen Başkan Böcek, “Burası ruhsatlandırılırken belediyemizden görüş dahi alınmadı. Ama bu birliktelikten bir sonuç çıkacaktır. İzinin iptal edileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.