Başbakan Yıldırım, Sinop'tan video konferans yöntemiyle Bartınlılara seslendi. Uçağının yoğun sis sonucu Bartın'a inememesi nedeniyle AK Parti'nin Bartın mitingine katılamayan Başbakan Yıldırım, video konferans yoluyla partililere hitap etti. 'Keşke bugün sizinle beraber olsaydım' diyen Yıldırım, 16 Nisan günü yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Rejim tartışmasının 1923'te bittiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin daha hızlı büyümesi, huzuru, terörün yok olması, halkımızın refahı için hep birlikte Türkiye'nin yeni hükümet sistemini 16 Nisan'da vereceğimiz 'Evet'lerle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu halk oylaması sadece ve sadece hükümet sistemi değişikliğidir. Ama ana muhalefet partisi iki lafından birinde 'Rejim değişiyor, ülke elden gidiyor' diyor. 15 yılda iki tane halk oylaması yaptık. Bunların ikisinde de 'Rejim elden gidiyor, Türkiye bölünüyor' dediler. Allah'a şükür hiçbir şey olmadı. Onların söyledikleri yanlarına kar kaldı. Türkiye'yi bölmek hiçbir gücün haddi değildir, buna da imkan yoktur. Biz 79 milyon vatan evladı biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiye'yiz. Cumhuriyete el uzatan dil, karşısında bizi görür. Rejim meselesi 1923'te bitmiştir. Türkiye, rejimini seçmiş; cumhuriyet, demiştir. 16 Nisan çok önemli. 16 Nisan sıradan bir halk oylaması değil. Gelecek kuşakların, gençlerimizin, kadınlarımızın, 79 milyon vatan evladının geleceğini garanti altına alacak" diye konuştu.

Sakarya-Karasu-Ereğli- Bartın demiyoluna başladık

16 Nisan halkoylamasında 'evet' demeye var mısınız? Bartın 2002'de yüzde 28'le başladı, 2015'de yüzde 53'e kadar çıktı. Her seçimde oyunu 10 puan arttırarak bugünlere geldik. Bartın, büyük Türkiye'ye, güçlü Türkiye'ye, aydınlık yarınlara karar vermiş. Allah sizden razı olsun. AK Parti iktidarı olarak Bartın'a çok önemli hizmetler yaptık.

Zonguldak, Amasra, Kurucaşile, Cide Yolu, Bartın Arıtma Tesisi, Bartın Aydınlar Yolu'nun yapımına devam ediyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız. Bütün bu hizmetler devam etsin, Bartın büyüsün, Türkiye büyüsün diyoruz.

Birlikte çalışıp ülkemizi daha da büyüteceğiz. Sakarya, Karasu, Ereğli, Bartın limanını birbirine bağlayacak demiryolu yapımına başladık. Hayırlı uğurlu olsun.

Bölünmüş yol müjdesi

Bartın'da ulaşım sorunu olmayacak. Siz bize yetki verdiniz bizde sorumluluğumuzun gereğini hakkıyla yaptık. 

Şimdi sıkı durun! Bartın Safranbolu arasındaki yolu bölünmüş yol yapacağız.

Yolları böldük milleti birleştirdik.

Bizim istikametimizi ancak ve ancak millet belirler. Milletin kararı her şeyin üzerindedir. Ülkemiz için hep beraber bu büyük dönemeci geçeceğiz. 

Dünya değişse CHP değişmez. Bu sistemi istemiyorlar çünkü CHP'nin çalışması gerekecek.

16 Nisan sıradan bir halk oylaması değil, kadınların çocukların, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın hayatını garanti altına alacak.

Bunlar ne yaparsa yapsın 'hayır' diyecekler. Türkiye bunlar yüzünden vakit kaybetmeyecaktir.

7.5 milyon genç siyasete girecek

Anayasa değişikliğinde gençlerimizi de ihmal etmedik. Gençlerimize güveniyoruz.

7.5 milyon gencimize ülkemizin sorunlarına hizmet etme sorumluluğu getiriyoruz. CHP ve ekibi buna karşı çıkıyor. Buradaki samimiyetsizliği size ifade etmek isterim.

Yapılan baraj ile Bartın hem sel felaketinden kurtulacak hem de 25 bin dönüm araziden faydalanacak

Bartın çayınının islahı için kolları sıvadık. Bunun için çalışmalar başladı.

CHP'ye "tek adam" eleştirisi

CHP te adam diyor. Soruyorum Kılıçdaroğlu belediyelerde iki adam mı var. Yanına bir arkadaş daha al olsun 2 tane eş genel başkan. Bunlar akla ziyan işler bunlar demokrasi de ve modern yönetimlerde olmayacak işler.

Bugün sizinle olamadık ama gönlümüz sizinle...Fiziken olmasa da teknolojinin bize verdiği imkanla duygu ve düşüncelerimizi sizinle paylaşma imkanımı buldum

Allah yar ve yardımcımız olsun...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da size selamı var

Kaynak:Milliyet