Deprem felaketi sonrası, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun bazı bölümlerinde çatlaklar ve parkelerde açılma meydana gelmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri incelemeler yapmıştı. İncelemelerin ardından, duvardaki çatlak ve zemin esnemesine ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Samsun Valisi Zülkif Dağlı, gazeteci Candaş Tolga Işık'a açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu, "Tüm tespitler, testler ve ölçümleri yaptırdık. Sağlam raporu alındı” derken, Vali Dağlı ise, "Deprem risklerine karşı dayanıklı ve sağlam raporu alındı. Endişe edecek bir durum yok” açıklamasında bulundu.

'BİR SORUN YOK'

Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Bakan Kasapoğlu ile konuştuğunu belirterek, "Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 'Kahramanmaraş depreminin hemen ardından Samsun 19 Mayıs Stadı’yla ilgili tüm tespitler, testler ve ölçümleri yaptırdık. Herhangi bir sorun yok. Sağlam raporu alındı' dedi." açıklamasını yaptı. Işık ayrıca Kahramanmaraş Elbistan'ta koordinatör vali olarak görev yapan Samsun Valisi Zülkif Dağlı'nın da konuyla ilgili şunları söylediğini belirtti: "Konuyla hem çevre-şehircilik hem de spor bakanlığımız ilgilendi. 19 Mayıs Stadı’na bakıldı. Olası tüm deprem risklerine karşı dayanıklı ve sağlam raporu alındı. Endişe edecek bir durum yok.” dediğini aktardı.

ÇATLAKLAR ONARILDI

Öte yandan hafta sonu Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleşen Yılport Samsunspor - Çorum FK dostluk maçında ise, çatlaklar ve parkelerde açılmanın onarıldığı fark edildi.

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun öncesi

Çatlak sonrası

Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun sonrası

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.