ASKER AİLELERİNE DESTEK

Mayıs celbinim açıklanmasıyla birlikte binlerce genç askere gitmek için hazırlıklara başladı. Askere gidecek gençlerle birlikte ailelerde çocukları birlikte hazırlıklarını yapıyor.

Askere gidecek olan ailelere ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan güzel haber geldi. Bakanlık asker ailelerine şartları sağladığı takdirde toplamda 4 bin 800 TL nakit yardımda bulunuyor.

Emeklilere kötü haber! 81 ilde uygulanacak Emeklilere kötü haber! 81 ilde uygulanacak

Bakanlığın resmi sitesinde yar alan bilgiler doğrultusunda Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programının detayları paylaşıldı. Bu destek, vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla veriliyor.

ŞARTLAR BELLİ OLDU

Söz konusu destek ile ihtiyaç sahibi asker ailelerine her ay için 800 TL para yardımı yapılacak. Destek kapsamında ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılacak. 6 aylık askerlik süresi boyunca asker ailelerine toplamda 4 bin 800 TL yardım yapılacak.

Desteklerden asker evli ise eşi, bekar ise anne veya babası yararlanabiliyor. İhtiyaç sahibi asker aileleri bu destekten yararlanması için kimlik belgeleri ile başvuru yapmaları gerekiyor.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.