Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bugün gerçekleşen 5. Nesil (5G) Mobil Haberleşme Altyapısının Geliştirme Projelerinin Lansman Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye internet altyapısı ve yatırımlarıyla ilgili kritik bilgiler verirken, 5G ve genişbant internetle ilgili de sevindiren müjdeyi verdi.

Miras davalarında yeni dönem! Mal paylaşımında o şart ortadan kalktı Miras davalarında yeni dönem! Mal paylaşımında o şart ortadan kalktı

GENİŞ BANT İNTERNET HİZMETİ HER EVE GELECEK

Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun lansmanda yaptığı açıklamaların arasında en dikkat çekenlerden birisi de genişbant internetle ilgili oldu. Uraloğlu, genişbant internet hizmetinin önümüzdeki dönemlerde her eve ulaşacağını söyledi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

”2002’de 23 milyon olan mobil abone sayısı yaklaşık 91,36 milyon seviyesine ulaştı. 2002’de neredeyse sıfır olan geniş bant abone sayısının bugün 93,06 milyonu bulduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde genişbant internet hizmetini her eve ulaştırılacağız. Genişbant abone sayımızın 2028 yılında 111,7 milyona, mobil abone sayımızın ise 101,8 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Fiber altyapı uzunluğumuz ise 536 bin kilometreyi aşmıştır.”

DENEME İZİNLERİ VERİLDİ

Lansmanda 5G çalışmalarına da değinen Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda cihazları 5G’ye uyumlu olan vatandaşların ve uluslararası yolcuların 5G’yi deneyimleyebileceği bir altyapı kurduklarını ve 5G’ye hazırlık kapsamında mobil şebeke işletmecilerine ve yerli üreticilere deneme izinleri verdiklerini söyledi.

DENEMELER SÜRÜYOR

”İstanbul Havalimanı’nda cihazları 5G’ye uyumlu olan vatandaşlarımızın ve uluslararası yolcuların 5G’yi deneyimleyebileceği bir altyapı kurduk. 5G’ye hazırlık çalışmaları kapsamında mobil şebeke işletmecilerimize ve yerli üreticilerimize deneme izinleri vererek teknolojik olarak 5G’ye hazırlanmalarını sağlıyoruz. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne ve Kocaeli’nin de bulunduğu 25 farklı lokasyonda 5G şebekesi verilen izinler çerçevesinde denenmektedir. İstanbul havalimanında 5G hizmetinin sunulması için BTK tarafından 3 mobil işletmeciye izin verildi.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.