SAMSUN'DA 'KÖKÜNÜ KURUTMA OPERASYONU'

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalar sonucunda bugün gerçekleştirilen  'Kökünü Kurutma' Operasyonu'nda Samsun'da belirlenen 94 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

94 SOKAK SATICISI GÖZALTINA ALINDI

Özel Harekat destekli 162 ekip, 5 narko köpeği ve 2 iha ile düzenlenen operasyonlarda 94 sokak satıcısı gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLENLER

Düzenlenen operasyonlarda, 2 kilo 649 gram metamfetamin, 573.9 sentetik kannabinoid, 840,45 gram esrar, 601 ekstazi(uyarıcı hap), 34bin 966 sentetik ecza hap, 39,42 kokain, 16 kök kenevir, 12 hassas terazi, 61 uyuştucu içme aparatı, 3 adet esrarlı sigara, 21 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 83 adet tabanca fişeği ve tüfek kartuşu ele geçirildi. 

"UYUŞTURUCU BELASINI SÖKÜP ATACAĞIZ"

Öte yandan, operasyona ilişkin Adana Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi merkezine açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uyuşturucu denilen belayı tamamen silip atmak istediklerini ifade ederek, "Uyuşturucunun kökünü kurutmak için gerek emniyet teşkilatımız gerek jandarma teşkilatımız büyük bir çaba sarf etmektedir. İnanıyoruz ki gerek sınırlarımızda gerek sınırlarımızın içerisinde bu uyuşturucu belasını ülkemizden söküp atacağız. Hem ailelerimize hem anneye ve babaya saygıya hem gençlerimizin geleceğine büyük bir tehdit olan bu uyuşturucu belasıyla, terörle nasıl mücadele ediyorsak, suç ve suçluyla her alanda mücadele ediyorsak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Aziz milletimiz bize güvensin, aziz milletimiz bize itimat etsin" dedi.  EMRE ÖNCEL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.