Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün bakanlık, belediyeler ve vatandaş olmak üzere 3 ayağı bulunduğunu hatırlatarak ilk sorumluların ilçe belediye başkanları olduğunu söyledi.

"KOŞACAĞIMA SÖZ VERDİM"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki,  kentsel dönüşümleri hızlandırmak gerektiğini belirterek, "Kentsel dönüşümde ilk sorumlular ilçe belediye başkanlarıdır.
Çöküntü alanı, yıkılabilecek yerler, depreme dayanıksız yerleri belirledikten sonra vatandaşla tek tek görüşecekler, pazarlık yapacaklar. Bu aylarca devam edecek bir süreç. Daha sonra bize gelecekler, biz de elimizdeki imkanları seferber edeceğiz. Bu konu siyaset üstü bir meseledir. Bana hangi partili geliyorsa gelsin ama ortamını hazırlasın. 'Bakanım bize yardım edin' desin, koşacağıma söz verdim" dedi.
  

VALİ TAVLI'YA ZİYARET

Özhaseki, çeşitli temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Samsun'da, Vali Orhan Tavlı'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Özhaseki, Samsun'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kentte başlatılan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

"KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ"

Samsun Kültür Çalıştayı Vizyon Programı ile ilde çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini kaydeden Özhaseki, "En öncelikli işimiz daha önce burada başlatılan ve devam eden kültür sanatla ilgili çalışmaların son aşamasına gelmiş olması bizim için de önemli. Biz AK Parti olarak zamanında ortaya koymuş olduğumuz belediyecilik anlayışında durmadan yeni hamleler yapan, kendisiyle yarışan bir ortamdayız. Yıllar öncesinde 'hizmet belediyeciliği' diye ortaya çıkmıştık. Hizmet ettik. İktidar olduktan sonra 'marka belediyecilik' diye kendimizi yeniledik. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gönül belediyeciliği anlamında da bütün belediyelerimiz büyük bir gayret içindelerdi. Özellikle genel merkezde daha önce başlatılmış olan benim ve arkadaşlarımın emeği olduğu gerek gençlik gerekse kültür-sanat faaliyetleriyle ilgili de bütün belediyeler bir gayret içindeler. Bunları da yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

"DEPREMLE SAVAŞAMAYIZ"

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ve Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini hatırlatan Özhaseki, "Samsun'da TOKİ olarak yaptığımız ciddi çalışmalar, kentsel dönüşüm çalışmaları var. Sanayi alanlarının taşınması konusu var. Proje olarak çalıştığımız bir çok yer var. Bunları da belediyemizle uzun uzun çalışacağız. Türkiye bir deprem ülkesi. 'Biz 3. derecede bir yerdeyiz' sözü söylemek hiçbir zaman doğru olmaz. Türkiye'nin her bir köşesinde hala hareketli olan 485 civarında fay hattı var. Bu fay hatlarının kırılmasına mani olamayız, savaşamayız da. Yapacağımız tek şey bunu bilerek, anlayarak hareket etmek, tedbir almaktır, konutlarımızı ve iş yerlerimizi sağlam güvenli yapmaktır" ifadelerini kullandı.

"HIZLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

1950'lerden 2000'e kadar yapılmış olan binaların büyük bir bölümünde depreme dayanıklılık konusunda sıkıntılar olduğunu bildiklerini dile getiren Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "O zaman bunların yenilemenin tek yolu kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümü hızla gerçekleştirmek durumdayız. Bugün de bu konuyla ilgili belediyeyle çalışacağız. Şu anda devam etmekte olan işler ve bundan sonra devreye alabileceğimiz yerleri de değerlendireceğiz." 

"SAMSUN'A TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR"

Ziyarette, ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AR-GE ve Eğitim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse de hazır bulundu. Bakan Özhaseki, Samsun Valiliği'nde gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Özhaseki burada yaptığı açıklamada ise Samsun'a teşekkür ederek, "Samsun'a bir teşekkür borcumuz. Samsun'da hem genel hem de yerel seçimlerde her zaman sonuca baktığımız zaman içimizi ferahlatan bir tabloyla karşılaşıyoruz. Samsun, Sayın Cumhurbaşkanımızı seviyor, hizmetimizi seviyor" ifadelerini kullandı. 

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız”

İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ

Öte yandan Bakan Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda sorulan bir soru üzerine Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallelerinin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili İlkadım Belediyesi'nin bakanlıkla bir görüşme sağlamadığını işaret ederek şunları söyledi: "Kentsel dönüşümün 3 ayağı vardır. Bakanlık, belediye başkanlığı ve vatandaşlar... Oranın ilçe belediye başkanı her kimse gidin sorun. Siz burada vatandaşla bir araya geldiniz mi, konuştunuz mu, kentsel dönüşüm için hesap yaptınız mı, bakanlığa götürdünüz mü diye bir sorun. Eğer yapmışlarsa ve biz de bakanlık olarak cevap vermediysek suç bizde. Topu başka tarafa havale ederek işi kurtaramayız. Birinci derecede sorumlu olanlar ilçe belediye başkanlarımızdır. Hesaplayacaklar. Çöküntü alanı, yıkılabilecek yerler, depreme dayanıksız yerler belirlenecek. Sonra oturup vatandaşla tek tek görüşecekler, pazarlık yapacaklar. Bu aylarca devam edecek bir süreç. Daha sonra bize gelecekler, biz de elimizdeki imkanları seferber edeceğiz. A,B,C,D partili diye bir şey yok. Bu konu siyaset üstü bir mesele. Bana hangi partili geliyorsa gelsin ama ortamını hazırlasın. 'Bakanım bize yardım edin' desin, koşacağıma söz verdim."  


NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.