ESKİŞEHİR, () - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, başkanlığını yaptığı Türk Dünyası Vakfı'nın logosunun tanıtımını yaptı, logo yarışmasını kazanan Gökhan Koç'a 9 bin liralık para ödülünü verdi.
Bakan Nabi Avcı, Eskişehir'de Emniyet Müdürlüğü'nün eski Aksu hizmet binasında düzenlenen 'Trük Dünyası Vakfı Logo Yarışması Tanıtım Toplantısı ve Ödül Töreni'ne katıldı. Avcı, başkanlığını yaptığı Türk Dünyası Vakfı'nın logo yarışmasına 323 kişinin katıldığı, jüri tarafından yapılan değerlendirmede Gökhan Koç'un eserinin yarışmayı kazandığını belirtti. Gökhan Koç'u kutlayan Avcı şöyle konuştu:
"Sanatçılar birbirlerine iltifat etmekten bizim kadar kıskanç davranmazlar. Ben 323 katılımcıya çok teşekkür ediyorum. Her birini emeğine gerçekten çok büyük saygımız var. Ve gerçekten seçici kurul olarak biz de çok zorlandık. Yani bunların arasında bir tane seçmek zorundaydık. Hayırlı uğurlu olsun. Yarışmayı kazanan logoda hem lale yaprağı hem de su damlası var. Yani bir taraftan baktığınızda iki su damlası, rahmettir biliyorsunuz yağmur Anadolu'da. Eskişehir'imizde pek kolay kolay yağmur yağıyor denilmez rahmet yağıyor denilir. İnşallah rahmete de vesile olur. Lale de kültürümüzün çok temel motiflerinden bir tanesidir. Bana göre pek çok çağırışımı da barındıran bu logonun vakfımızın bundan sonraki çalışmalarında hayırlı hizmetlere vesile olacağını düşünüyorum."
Bakan Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti sürecinde Türk Dünyası Vakfı'nın kurulduğunu, kendisinin de bu vakfa sembolik olarak başkanlık ettiğini söyledi. Bu süreci bazılarının pek iyi anlamadığını ifade eden Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eskişehir'in Türk Dünyası başkenti olma süreci 28 Mayıs 2011 tarihinde o zamanki sıfatıyla sayın başbakanımızın yani sayın cumhurbaşkanımızın, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir vaadi olarak başladı. Bunun üzerine 2011 seçimlerinde biz meclise seçildikten sonra bir kanun teklifi verdik ve kanunla Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kuruldu. Valinin başkanlığında rektörler, Büyükşehir Belediye Başkanı, oda temsilcileri ve il genel meclisinden oluşan bir yönetim kurulu kurduk. Bu yönetim kurulunun ilk toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı yönetim kurulu üyesi olarak vali ile bir sürtüşme içerisine girişmiş, bu şartlar altında bu yönetim kurulunda görev almak istemediğini beyan ederek toplantıyı terk etmiş. Daha sonra diğer üyelerle bu süreç uyumlu bir şekilde yürüdü. Pek çok kalıcı eser kazandırdık. Şu anda inşaatı tamamlanmak üzere olan şehir stadyumu bunlardan bir tanesidir. Eskişehir Türk Dünyası Ajansı tarafından başlatılmış olan eserlerin, hizmetlerin devamı, bunların yarım kalmaması için Türk Dünyası Vakfı'nı kurduk. Bizim vakıf başkanlığımız burada daha çok semboliktir. Asıl icrayı yöneten yönetim kuruludur."
Yapılan konuşmaların ardından bakan Nabi Avcı, logo yarışmasında birinciliği kazanan Gökhan Koç'a 9 bin lira para ödülünü verdi.

FOTOĞRAFLI