TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ BUGÜN HESAPLARDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, çiftçilere yönelik toplam 944 milyon 907 bin TL tutarında tarımsal destek ödemesinin yapıldığını belirtti. Bu desteklerin, çiftçilerin ekonomik faaliyetlerini güçlendirmesi ve tarımsal üretimin teşvik edilmesi amacıyla verildiği ifade edildi.

Bakan Yumaklı'nın paylaşımına göre, bu kapsamlı destek paketi içerisinde en büyük payı 842 milyon 765 bin TL ile Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği alıyor. Bunun yanı sıra, süt analizleri için 84 milyon 663 bin TL, düve alımı için 16 milyon 840 bin TL destek sağlanacak. Ayrıca, hayvan gen kaynaklarını koruma amacıyla 392 bin 900 TL ve sertifikalı tohum üretimi için de 246 bin 100 TL ödenek ayrıldı.

Elektrik zammında tarih belli oldu! Elektrik zammında tarih belli oldu!

Destek ödemeleri, çiftçilerin TC kimlik numaralarının son hanelerine göre farklı zaman dilimlerinde hesaplara yatırılacak. Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği için TC kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 olan çiftçilere ödemeler bugün saat 18.00'den sonra yapılacak. Kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 olan çiftçilere ise ödemeler 17 Mayıs saat 18.00'den itibaren yapılacak. Diğer destekleme ödemeleri ise bugün saat 18.00 itibarıyla tek seferde hesaplara aktarılacak.

karar

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.