Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri, saat 09.05'te Bahçeşehir Koleji 19 Mayıs ve Atakum Kampüslerinde yapıldı.  Törenler; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların yarıya indirilmesi ile devam etti. Saygı Duruşu esnasında çalan siren sesi, tüm öğretmen ve öğrencilere hüzün dolu anlar yaşattı.

KONUŞMALAR YAPILDI

Programların başlangıç bölümlerinde okul müdürleri yaptıkları konuşmalarda Atatürk’ü anlamanın onun açtığı yolda ilerlemenin ve onun ideallerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptılar.

DUYDU DOLU ANLAR

19 Mayıs Kampüsünde Atatürk'ün, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.'sözünü salonda özel olarak hazırlanmış anı defterinin üzerinde görenler duygu dolu anlar yaşadı. 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Törenin devamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan konuşmalara ve şiirlere yer verildi. Törene katılan idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler Atatürk'ü her geçen yıl artan bir özlemle andılar. Program Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesiyle sona erdi.


Atakum Kampüsünde ise öncelikli olarak Atatürk temalı tiyatro gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Devamında ise oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konsere yer verildi. Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesi esnasında izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Büyük beğeni toplayan bu gösterilerin ardından son olarak ise danslardan oluşan “Son Balo” adlı duygu dolu gösteri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Bu anlamlı ve duygu dolu törenlerin yanı sıra iki kampüsün görsel sanatlar öğretmenleri tarafından hazırlanan “Atatürk ve 10 Kasım” temalı çalışmalar misafirlere adeta görsel bir şölen yaşattı. Misafirler bol bol fotoğraf çektirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.