Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan tarihe konu olan "Bafra Büyük Cami Tarihçesi" sizler için yazımızda... Bafra Büyük Cami (Cami-i Kebir) Evliya Çelebi'nin bundan 300 yıl önce yazmış olduğu seyahatnamesinde bahsedilen meşhur iki camiden birisidir.

BAFRA BÜYÜK CAMİ 1.jpg

BAFRA BÜYÜK CAMİ KİM TARAFINDAN YAPTIRILMIŞTIR?

İlk önce İsfendiyaroğullarına mensup zamanın Bafra Beyi olan, Emir Mirza tarafından halk ibadet edebilsin diye yaptırılmıştır.

BAFRA BÜYÜK CAMİ 4.jpg

BAFRA BÜYÜK CAMİ MİMARİ ÖZELLİKLERİ

Ahşap olan Bafra Büyük Cami, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Cami, bahçe içerisinde yer almaktadır. Osmanlı mimarisi tarzında kesme taştan dikdörtgen planlıdır. İbadet yerinin üzeri ise kasnaklı bir kubbe ile örtülmüştür. Bafra Büyük Caminin mihrap ve minberi kısmı olarak olsa bile orjinalliğini korumaktadır. Ana kapısı çift kanattan oluşmaktadır. İki kitabe ve aşı boyasıyla süslemeler yapılmış ve resimler mevcuttur.

BAFRA BÜYÜK CAMİ 3.jpg

BAFRA BÜYÜK CAMİ TARİHÇESİ

Bafra Büyük Camiyi kimin yaptırdığına ilişkin ,bugün ise, Bafra Büyük caminin üzerindeki kitabede ,1670 yılında Osmanlı Devlet adamı Köprülü Mehmet Paşanın kızı Ayşe Hatun tarafından yaptırıldığı belirtilmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.