Bafra Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali" (KapıkayaFest), Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın da katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Doğa ve adrenalin tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği festival, renkli görüntülere sahne oldu.

FESTİVALE YOĞUN İLGİ

Festivalin 2. gününde festival alanında bulunan kamp alanı, misafirlerin adeta akınına uğradı. Kamp alanında İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de sıkı güvenlik önlemleri aldı. Açılış öncesi Samsun Göktürk Havacılık Lisesi ekiplerince yapılan maket uçak uçuşu gösterisi büyük ilgi gördü.

FAALİYETLER ARTACAK

Resmi açılış töreninde konuşan ve Bafra'ya olan hayranlığını dile getirerek sözlerine başlayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Allah gerekten Bafra’mıza Samsun’umuza bereketli topraklar, güzel su kaynakları, güzel bir coğrafya ve doğa ortamı vermiş. Pandemiden sonra insanımız gerçekten sıkıldı ve bunaldı. 2019 yılında burada çok güzel faaliyetlerin olduğunu ben geldiğimde öğrenmiş oldum. Ben geldiğimde iki yıl sabretmek durumunda kaldık sizlerle birlikte. Bu faaliyetlerimiz artarak büyüyerek katılım ve nitelikli olarak fazlalaştırmak suretiyle inşallah gelişecektir. Ben bu vesileyle katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi. 

WhatsApp Image 2022-07-28 at 10.51.03

DÜNYA ÇAPINDA BİR DEĞER

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise, ilçenin Kızılırmak Kuş Cenneti gibi dünya çapındaki değerlerin yanında, Kapıkaya, İkiztepe gibi kültür varlıklarına da sahip olduğunu vurgulayarak, festivale gelen misafirlere ve katılımcılara teşekkür etti.

'ZENGİLİKLERİMİZİ DUYURUYORUZ'

Türkiye'nin en önemli festivallerinden birine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Kapıkaya festivalimizin asıl çıkış noktası, yamaç paraşüt olmakla birlikte aynı zaman da su sporları, dağ yürüyüşleri gibi birçok etkinliği de içinde barındırıyor. Festivalimizde çok önemli etkinlikleri peşpeşe yapıyoruz. Bine yakın çadırımız şu an kurulu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimiz var. Festivalimizde inşallah bu akşam Bafra Musiki Cemiyeti’nin vereceği bir konser olacak. Yarın Resul Dindar ve üçüncü gün Barış Manço’nun orkestrası Kurtalan Ekspres de buraya gelen misafirlerimize konserler sunacaklar. Kapıkaya Festivali ile birlikte burada yamaç paraşütünün yapıldığını göstermektir. Kapıkaya, Türkiye’de paraşüt yapılabilecek alanlardan bir tanesi hem de Bafra’mızın kültürel ve doğal zenginliğini, sanatını etkinliklerini ve doğasının güzelliklerini Tüm Dünya’ya hem de Türkiye’ye duyurmaktır" diye konuştu. 

EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

KapıkayaFest'in ana temasının “İklim Değişikliği” olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, "Bu festivalimizde de iklim değişikliğinin altını çizmek istedik. Belki de ilk defa bir festivalin ana teması 'İklim Değişikliği'. Ayrıca Bafra’mız da bayanlarımızın el emeği ile yaptığu ürünleri de ön plana çıkardık. Ürünlerini ücretsiz olarak sergilemeleri için onlara imkan sunduk" ifadelerini kullandı. 

Açılış konuşmalarından sonra protokol üyeleri, seyir terası, su sporları ve yamaç paraşütü alanlarını etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.