Anayasa Mahkemesinin (AYM) kararının yürürlüğe girmesiyle kadınların kendi soyadlarını kullanabilmeleri için evlendirme memuruna talepte bulunmaları veya daha sonra nüfus idaresine yapacakları yazılı başvuru yeterli olacak.

Öğrenciler dikkat! Bu şartları sağlayanlara 5 Bin TL destek verilecek Öğrenciler dikkat! Bu şartları sağlayanlara 5 Bin TL destek verilecek

Medeni Yasa’nın “evlenen kadının kocasının soyadını taşımasını” zorunlu kılan 187. Maddenin birinci ve ikinci cümlesi Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmişti. Mahkemenin “kadın erkek eşitliğine uygun yeni bir düzenleme” yapılması için TBMM’ye verdiği dokuz aylık süre dün doldu. Evliliğine kendi soyadıyla devam etmek isteyen kadınlar için dava açma zorunluluğu da ortadan kalktı.

Kadınların sadece kendi  soyadlarını kullanabilmeleri için evlendirme memuruna talepte bulunmaları veya daha sonra nüfus idaresine yapacakları yazılı başvuru yeterli olacak.  Evli kadınlar iptal kararına aksi yönde bir düzenleme yapılmazsa, bugünden itibaren dava açmadan sadece bekârlık soyadlarını alabilecekler.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN