Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, komisyon toplantıları öncesi, kendilerine verilen gündem eklerinde yer alan bilgilerin, yapılan toplantılarda değiştirilmiş bir şekilde karşılarına çıktığını ve bu konuda muhalefet parti meclis üyelerinin hiç bir şekilde bilgilendirilmediklerini ileri sürdü.

'KONULAR FARKLI' İDDİASI

Dr. Ayvaz, 14 Aralık Çarşamba günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında da aynı durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Toplantı saatinden önce bize verilen gündem ekleri 100'lerce sayfaydı. Bizim bu gündem eklerini inceleyebilmemiz ve doğru karar alabilmemiz için, bu evrakların günler öncesinden teslim edilmesi gerekiyor. Ama, Büyükşehir Belediyesi enteresan bir şekilde ya toplantı günü, ya da toplantıya bir kaç saat kala bu gündem eklerini getiriyor. Son yapılan komisyon toplantısında da, bize teslim edilen gündem ekleri ile ilgili evraklarda, bilgimiz dışında değişiklikliğe gidilmiş. Ve biz yapılan toplantıda elimizde bulunan gündem eklerine göre hareket edildiğini sanırken, 34 sayfalık evrakın 12. sayfasında, tarafımıza teslim edilen bilgilerle, toplantıda görüşülen konuların farklı olduğunu farkedebildik. Burada meclis üyeleri resmen kandırılıyor. Bu davranışın amacı nedir. Meclis ve komisyon toplantılarında yagından mal kaçırırcasına, şehri ilgilendiren önemli konuları oylayıp, onaylamaya çalışıyorlar. Özellikle imar plan değişikliği konularında bizlere sundukları gündem ekleri ile toplantılarda karşımıza çıkan konular farklı oluyor. Bizlere verdikleri evraklarda yer alan maddeleri ve içeriklerini, toplantı öncesi alalel acele değiştirip işi katakulliye getiriyorlar" dedi.

"BİLGİLENDİRİLMEMİZ GEREKİYOR"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin meclis ve komisyon toplantıları öncesi gündem eklerinde yapılan değişiklikler ile ilgili kendilerini bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, Çarşamba günü yapılan komisyon toplantısında bu durumu tepki gösterip kınadıklarını belirtti.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.