Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda tiyatro gecesi düzenlendi. Türkülerin okunduğu, çocukluk hikayelerinin anlatıldığı gecede, usta tiyatrocular Altan Erkekli ile Veysel Diker’in tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı.

Seyircileri "Efeler diyarı merhaba" diye karşılayan ikilinin gösterilerinde Altan Erkekli tiyatroya başlama sürecini ve tiyatro hayatını hem tatlı anılarla hem de hüzün barındıran hikayesiyle anlattı. Erkekli’ye "müzikte" eşlik eden Diker ise geceye farklı yörelerden türküleri ve anlatılarıyla katıldı.

Altan Erkekli’nin henüz 12 yaşındayken daimi yatılı okula başlamak için İstanbul’dan Diyarbakır’a giderken annesiyle ayrılık sürecinin anlattığı anekdot ise hem kendisini hem de seyircileri hüzünlendirdi. Şarkılara seyircilerin de eşlik ettiği gecede "İzmir’in Kavakları", "Bahçede Yeşil Çınar", "Iğdır’ın Al Alması", Atatürk için seslendirilen "Selanik Türküsü", "Magusa Limanı" gibi birbirinden farklı yörelerden değerli türküler seslendirildi.