ATATÜRK'ÜN HAVZA'YA GELİŞİNİN 105. YILI KUTLANDI 

25 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Havza’ya gelişinin yıl dönümü kapsamında Havza’da resmi tören düzenlendi. Kutlama Mehmetçik Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından İlçe Stadı'nda düzenlenen 25 Mayıs resmi kutlama programına geçildi.

"ŞEREFLE VE GURURLA KUTLUYORUZ"

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ise Havza'nın Milli Mücadele'de önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 25 Mayıs 1919'da Havza'ya gelmiş ve Kurtuluş Savaşı hazırlıkları burada başlamıştır. Yurdun işgali, ilk kez Havza'da düzenlenen mitinglerde protesto edilmiştir. Türk Kurtuluş Savaşı sürecinin başlangıcı sayılabilecek bu tarihi, bugün burada bir kez daha şanla, şerefle ve gururla anıyoruz ve kutluyoruz" diye konuştu.

Törende, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü kapsamında Samsun'dan getirilen bayrak, yürüyüşe katılan gençler tarafından Havzalı gençlere teslim edildi.

Çelenk koyma törenine ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Havza Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Mücahit Emre Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Samsun 16. sırada! Samsun 16. sırada!

HABER AJANSI: İHA-AA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Ayşe Çolak