Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğiyle Atakumlu yurttaşların görüşleriyle oluşturulacak “Katılımcı Bütçe” toplantılarının bir yenisi düzenlendi.

ATAKUMLULARLA BULUŞTU

Yenimahalle Mahallesi’nde bulunan Atakent Evleri Sitesi’nde site sakinleri ve mahallelilerle gerçekleştirildi. Dünyanın önde gelen kentlerinde uygulanan ve ‘’Benim Belediyem’’, ‘’Benim Bütçem’’, ’’Komşularımızla Buluşuyoruz” sloganlarıyla yola çıkarak Atakum Belediyesi’nin bütçesini oluşturmada Atakumluların kent yönetimine aktif katılımını sağlayan önemli projede mahalleliler yaşamak istedikleri kenti Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye anlattı. 

“ATAKUM BAŞARDI”

Katılımcı Bütçe toplantılarında her yaştan Atakumlu ile bir araya geldiklerini anlatan Başkan Deveci, “Pandemi nedeniyle kalabalık toplantılar yapamıyorduk ama artık mahallelerimizde komşularımızla bir araya gelebiliyoruz. Bu toplantılar sayesinde de hem sizlerle görüşüyoruz yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı konuşuyoruz; hem de sizleri dinliyoruz ve dertleşiyoruz. Katılımcı Bütçe sayesinde Türkiye’de 5, dünyada 3 bin belediyenin uyguladığı bir çalışmayı uyguluyoruz. New York’tan Paris’e kadar tüm belediyeler kent kültürü ve komşuluk hukuku oluşturmak için bu çalışmaları yapıyorlar. Biz burada anlattığınız her şeyi kitapçık haline getireceğiz. Dijital ortamda da diğer belediyelerle paylaşacağız. Ben zaten sürekli komşuluk diyorum. Komşuluk olmadan, birbirimizin halini hatrını sormayı beceremeden, birbirimizin derdiyle dertlenmeden kent kültürü oluşturamayız. Pandemide Atakum bunu ortaya çıkardı ve başardı. Atakum’da çok fazla sitemiz var. Hem insanları birbirinden uzaklaştırıyor hem de bu tip mekanda bir araya getiriyor. Biz uzaklaşmayacağız. Paylaşma, birbiriyle sık sık konuşma ve görüşme yolunu seçeceğiz. Atakum’u nasıl güzel yönetebilir, çocuklarımıza nasıl güzel bir kent bırakabiliriz onun peşindeyiz” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.