Atakum Belediyespor Kulübü Başkanı Tuğrul Öngel, spor muhabirleriyle kahvaltı programında biraraya geldi. Peynir Butiği'nde düzenlenen programa Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin eşi Gülay Deveci ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kulüp için birçok projelerinin olduğunu belirten Başkan Öngel, "Şu anda bin 300 sporcumuz var. Bu sayıyı 5 bine çıkartmayı planlıyoruz. Bizim amacımız altyapı takımı olmak. Üstyapıda da yarışmalara iddialı bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu. 

SPOR AKADEMİSİ KURDUK

Eğitimle birlikte sporu götüreceklerini ifade eden Başkan Tuğrul Öngel, "Çocuklarımız sporunu yapacak. Sporundan önce veya sonra etüt yapması gerekiyorsa etütünü, ödevlerini yapacak. Bu şekilde ailesiyle daha falza vakit geçirecek. Biz akademiyle sporu bir arada götüreceğiz. Spor kulübünden ziyade spor akademisi yapıyoruz. Aileler, çocuklar derslerinden geri kalıyor algısıyla çocuklarını spora göndermiyor. Ama biz etüt odaları yaptık. Rehberlik bölümü kurduk. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

EKSİKLERİMİZ VAR

Başkan Öngel, salon sporları için saha eksikliklerinin olduğunu belirterek, "Basketbol takımımızın olmamasının sebebi kapalı spor salonunu olmamasından kaynaklanıyor. Onuda en kısa sürede Belediye Başkanımız Cemil Deveci'yle istişare yaparak, konuyu çözmek istiyoruz. Mutluka basketbol ve voleybol takımı oluşturularak, salon sporları yapılacak. Mevcut olan salonlar zaman durumundan doluluk oranından dolayı bize yetmiyor" ifadelerini kullandı. 

TAMAMEN SAMSUNLU 

BAL'da tamamen Samsunlu sporcularla mücadele edeceklerini ifade eden Başkan Öngel, şöyle konuştu: "Bu seneki hedefimiz 3. lig. Bu yıl altyapısı Atakum olan üstyapısı ise Samsun olan sporcularla mücadele etmek istiyoruz. Önceliğimiz iç transfer. Görüştüğümüz oyuncular var. Yönetim kurulu görev dağılımı yaptıktan sonra transferlerimize başlayacağız. Hakkı Hocaoğlu'yla çalışmayı düşünmüyoruz. Kesinlikle Samsunlu antrenör tercih edeceğiz."

Furkan DEMİRAL