Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre alanında hayata geçirdiği önemli projelerine bir yenisini daha ekleyerek, “Atığınız katık olsun, bütçenize katkı olsun’’ sloganıyla “Katık Otobüsü”nü Atakumluların hizmetine sundu. 

ATIKLAR ÜCRETE DÖNÜŞÜYOR

Geri dönüştürülebilir atıkları kilo bazında kabul ederek anında ücretini ödeyen Katık Otobüsü’ne, hizmete başladığı ilk haftada toplamda 1 ton 211 kilogram atık ulaştırıldı. Haftanın her günü farklı bir noktada konumlanan ve yurttaşların getirdiği karton, pet, cam, metal, atık yağ, pil gibi atıkları kabul eden Katık Otobüsü’nde bir haftada 831 kg kağıt, 131 kg plastik, 159 kg cam, 90 kg metal, 22 litre bitkisel atık yağ ve 300 gr atık pil toplandı. 

“VATANDAŞIN TEPKİSİ ÇOK GÜZEL” 

Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Cansu Ergül, Katık Otobüsü’ne ilk günden itibaren ilginin olduğunu belirterek, “Bugün Katık Otobüsü’nün ilk haftası doldu. Çok yeni bir proje olmasına rağmen bir haftada çok güzel bir ilgiyle karşılaştık. Vatandaşın tepkisi çok güzel. Bu otobüsle topladığımız ambalaj atıkların ve bitkisel yağların karşılığı olan ücretleri direkt ödüyoruz. Rakamlarımız birinci haftaya göre çok güzel ama bu rakamların daha da yükseleceğine inanıyoruz. Durak sayısını da ilerleyen günlerde artıracağız. Vatandaşın talebine göre yönlendireceğiz. Cam, kağıt, metal, karton, plastik ve bitkisel atık yağları yani geri dönüşümü mümkün olan atıkları ücret vererek alıyoruz ancak bunların yanı sıra Atakumlular çevreye zararı bulunan atık piller, atık ilaçlar ve elektronik atıkları da Katık Otobüsü’ne teslim ederek çevrenin korunmasına da katkıda bulunabilirler” diye konuştu. 

KATIK OTOBÜSÜ DURAKLARI VE ÜCRETLENDİRMELERİ 

Katık Otobüsü’nün hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasındaki durakları, Pazartesi günü Yenimahalle Tramvay Durağı karşısı, Salı günü Mimarsinan Mahallesi Engelli Yaşam Park önü, Çarşamba günü Esenevler Mahallesi Kuleli Pazar Yeri yanı, Perşembe günü Yenimahalle Atakent Pazar Yeri Şok Market önü, Cuma günü ise Mimarsinan Mahallesi Emek Park önü. Katık Otobüsü’nün güncel fiyatları kilogram başına şu şekilde: karton 1.3 TL, pet 5.0 TL, kitap 2.0 TL, metal 3.5 TL, cam 0.10 TL, kola kutusu 10 TL. Atık yağ litre başına 8.0 TL.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN