Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin Kahramanmaraş ve bölgesinde yaşanan yıkıcı depremin ardından yapmış olduğu yardım çağrısına vatandaşlardan yoğun talep gelmesi sonucu hazırlanan ilk 2 TIR yola çıktı.

Atakum İlçesi'nde ki Belediye binası önünde hazır bulunan TIR'lara koridor oluşturan gönüllüler elleriyle koli taşıyıp ilk olarak yükleme yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisine ve TIR sürücülerinin ücretsiz taşıma yapmasına teşekkür eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalar da bulundu.

BÖLGEDEKİ MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞÜYORUZ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve yardım göndermelerinin aralıksız devam edeceğini ifade eden Başkan Cemil Deveci, "Bölgedeki afet son 100 yılın en büyük afetlerinden birisi ve verdiği zararlar ortada. İlk sabah hemen Samsun'u ve Atakum İlçesi'ne çağrıda bulundum, 'Bugün değilse ne zaman?' diye. Dün sabah saatlerinden bu saatlere kadar şehrin her yerinden yardımlar bize gelmeye devam ediyor. Herkes elinde dükkanında ya da evinde ne varsa onu getiriyor. İnsanlarımız orada ki halkımıza büyük dayanışma gösteriyor. TIR'ların sürücüleri de bize ulaştı ve 'bir kuruş istemiyoruz. Benim de bir katkım olsun' dedi. Bu bütünüyle bir dayanışma ve belediyenin bütçesinin dışında. Kaymakamlıkla ve diğer kurumlarla iş birliği yapıyoruz. Oradaki vekillerimiz ve kurum, kuruluşlarla görüşüyoruz. Nerede ihtiyaç varsa ulaşmaya çalışıyoruz. İlk olarak iki TIR yola çıkacak. Peşinden de diğerleri devam edecek. Oradaki yurttaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Türk milletine geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz" dedi.

BİR EVİN BÜTÜN İHTİYAÇLARI TIR'DA VAR

2 TIR'a yüklenen malzemeler hakkında da açıklamalar bulunan Başkan Deveci, "TIR'da bir evin ya da bir ailenin ihtiyacı olan her şey var. Gıda, temizlik, giyim, yatak, yorgan olmak üzere her şey var" diye konuştu.  

ÇOK ÜZGÜNÜZ

Yardımda bulunan Gül Yazıcı, "Çok üzgünüz, söyleyecek fazla bir şey yok. Kıyafet, gıda, kişisel ihtiyaçlar, kısacası elimize ne geldiyse aldık. Marketlerde fazla bir şey kalmamış. Sağ olsun halkımız elinden geleni yapıyor" dedi.

YEDİĞİMİZ BOĞAZIMIZDAN GEÇMİYOR

Deprem sonrası mutsuz olduklarını ve yedikleri yemeğin boğazlarından geçmediğini ifade eden Gökçe Zerey, "İki gündür çok huzursuzuz. Çok mutsuzuz. Yediğimiz boğazımızdan geçmiyor insanları görüyoruz. Elimizde gücümüz yettiğince yarım yapmaya çalışıyoruz. Bot, mont, atkı, bere, yün çorap, kazak, çocuk bezi gibi onları sıcak tutacak elimizde ne varsa koyduk. Bu ilk aşıma inşallah başka yardım paketleri yapacağız. Acil olanları koyduk, sonrada yemek paketleri yapacağız" diye konuştu.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Ellerinden geldikçe yardımcı olacaklarını söyleyen Taner Yalın, "Sözün bittiği yer. Fazla söylenecek bir şey yok. Elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışacağız. Gönderebileceğimiz ihtiyaç fazlası ne varsa göndereceğiz, üzgünüz" şeklinde konuştu.

SÜREÇ ÇOK ZOR

Samsunspor taraftar grubu olan Forza Samsun üyesi İrfan Altındal, "Ülkece zor süreçten geçiyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Süreç çok zor bir süreç. Atakum Belediyesi'nin düzenlediği yardım kampanyamıza Forza Samsun grubu olarak elimizden geleni yaptık. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu. 

ATAKUM BELEDİYESİ'NE YARDIM YAĞIYOR

Samsunspor Forza Samsun taraftar gurubu üyesi Eren Yılmaz, "Çok üzgünüz. Dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor. İki gündür arkadaşlarımızla yardım topladık. Temel ihtiyaç malzemeleri de aldık. Şu anda bu seferberliği görmek bizi çok mutlu ediyor. Atakum Belediyesi'nin lojistik desteği ile topladığımız malzemeleri gönderiyoruz. Atakum Belediyesi'ne yardım yağıyor. İki TIR gönderildi ama belediyenin düğün salonunda 3 tırlık daha malzeme var. Marketlerde stoklar bitti. Keşke önlemler zamanında alınsaydı. Şu an dua etmekten ve vicdanımızı rahatlatmaktan başka bir şey yok" dedi.

Yardım gönderme programına ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, belediye başkan yardımcıları, belediye personeli ve gönüllüler katıldı.

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.